Anitha Schulmans kärlekstvivel: "Vad ska han med mig till?"

Vill satsa på relationen. Men Anitha kan inte sluta oroa sig för framtiden.

I våras blev Anitha Schulman, 39, tillsammans med elva år yngre journalisten och copywritern Joel Åhlen-Nyström, 28. Vem den tidigare hemlige pojkvännen var avslöjade hon för Hänt i slutet av maj:

– Han heter Joel och är en varm och eftertänksam person… Vi är jättekära och vi har hållit det hemligt för att skapa en ärlig bild av varandra. Vi ville lära känna varandra.

Anitha har även sagt att hennes barn Penny, 6, och Tom Allan, 3, som hon har med Calle Schulman, 37, gillar Joel. Men Anitha har känt att det finns vissa problem med ålderskillnaden och de olika livssituationer de befinner sig i. I juli reste paret till Italien för att få ett schysst avslut, men istället växte sig kärleken starkare. Anitha förklarade på Instagram:

Men trots kärleksförklaringar, och ömsesidiga sådana från Joel, har Anitha fortfarande sina tvivel. I podcasten ”Lillelördag” som hon har med Ann Söderlund, 45, sa hon nyligen:

– Det kom över mig på semestern för första gången att jag kände så här: Vad  ska han med mig till? Han kan vara ihop med en ung fräsch modelltjej. Inte vet jag. Men vad ska han med mig till, ett lass med barn, ex och hej och hå. Jag är inte den lättaste tjejen han kan välja.

Hon försökte förklara hur hon kände för sin unge pojkvän:

– Men då förstod inte han någonting för han sa: “Men jag är ju jättekär i dig. Jag vill vara med dig. Det finns inte ens en diskussion om det här.” Så diskussionen ligger i mig och det stämmer ju.

Då Ann frågar vad som utlöst Anithas tvivel svarar hon:

– Grunden till varför jag blev så rädd är för att jag skrev i min bok att många relationer handlar om att den ene partnern är svag och den andre  lite starkare. Sen handlar det för den som är lite starkare om att bygga upp den som är svag, göra den starkare. Då den svage väl har fått luft under sina vingar, då inser personen att den kanske inte behöver ha den starke. Så helt plötsligt försvagas den starke och då drar den som tidigare var svag. Många såna relationer har jag varit i, både varit den som blivit uppbyggd och tvärtom. Så då kände jag plötsligt att bygger jag bara upp hans självförtroende nu och sen kommer han lämna mig? Det var många såna existentiella stora tankar som kom över mig.

Till sist säger Anitha att hon den starka oron till trots ska vara modig, satsa på relationen med Joel och ge kärleken en chans:

– Man skriver faktiskt historien om sitt eget liv. Du är den ende som har ansvar för att skriva historien om ditt eget liv. Om du inte vågar något i den historien, då kommer det heller inte hända så mycket i det livet. Det kan ju också vara ditt val, men att våga älska, sörja och glädjas. Jag känner ändå att jag växer otroligt mycket som människa därför att jag har vågat så mycket… Jag känner att jag i grunden är en väldigt modig person och det är något otroligt fint i mod som folk inte förstår. Det kan driva igång vad som helst.

FOTO: IBL, Instagram

SENASTE NYTT!