LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anitha Clemences barnbesked med Joel efter missfallet

15 sep, 2019 
Lina Arvidsson
Anitha Clemence om svåra barnbeskedet med pojkvännen Joel.
I våras berättade Anitha Clemence att hon och pojkvännen Joel Åhlén-Nyström blev gravida och drabbades av missfall.
Nu berättar Anitha att hon inte längre är säker på att hon vill skaffa barn med Joel.
– Det är liksom ett lotteri, säger Anitha Clemence.
Annons
Allt om Anitha ClemensBrand logo
Allt om Anitha Clemens

Influencern Anitha Clemence, 40, och hennes pojkvännen Joel Åhlén-Nyström, 28, träffades 2017. Det var Anitha som bekräftade att hon hade en relation med 28-åringen några månader efter skilsmässan från exmaken Calle Schulman, 39. Hon och Calle hade då varit gifta i sex år och de har barnen Penny, 8, och Tom Allan, 4, tillsammans.

Anitha Clemence har tidigare berättat att hon och nya pojkvännen Joel funderat på att skaffa barn. I april i år berättade hon på Instagram att hon varit gravid, men att det slutade med missfall.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nej, det kanske inte riktigt var så här jag såg det här inlägget framför mig. Att jag och Joel skulle berätta att vi väntar barn och hur jävla härligt det var. Men det blev inte så. Jag fick igår reda på under Kub-undersökningen att bebisen inte hade några hjärtslag längre, att jag fått missfall och att det känns piss”, skrev hon då.

Nu berättar Anitha Clemence i podden Nu ska du få höra, som hon har med Malin Gramer, att hon inte alls är säker på om hon vill ha fler barn.

Annons

– Vi blev ju gravida i våras och jag tänkte, gud vad kul det här ska bli, bara att köra på med barn. Men det är en ganska psykiskt stor utmaning. Dessutom, desto större mina barn blir, desto mer osugen blir jag på att skaffa smått, säger Anitha Clemence i podden.

Ett bekymmer tycker Anitha Clemence är att det är hon som tjänar mest av henne och Joel. Därför skulle hon behöva gå tillbaka ganska snabbt till jobbet efter en eventuell graviditet. Hon oroar sig också för hur ett nytt barn ska bli att ta hand om.

– Det vet väl alla som har småbarn att det är ju ingen walk in the park, att hitta den där kraften och energin. För man vet inte om, vad får vi för barn? Det kanske får en massa allergier, det kanske blir kolik, man har ingen aning. Det är liksom ett lotteri. I bästa fall så blir det världens lugnaste barn, men det är ju verkligen inte säkert, säger Anitha Clemence.

Om relationen spricker

När Anitha Clemence fick sonen Tom Allan blev sömnen en bristvara och efter ett par år var både hon och exet Calle Schulman trötta och utan energi.

Annons

– Jag ska verkligen inte skylla på Tom Allan, men det är klart att det var en bidragande faktor till att vi var helt slutkörda som människor, så vi orkade inte, säger Anitha.

Nu är Anitha Clemence orolig att relationen med Joel Åhlén-Nyström skulle ta slut om de skaffar ett barn tillsammans – om Joel skulle vara den som tar största delen av föräldraledigheten.

– Tråkigt kalkylerat, låt oss säga att relationen inte håller mer än tre, fyra år. Men utfallet av den relationen blir då att jag har tre barn varannan vecka och han har ett barn. Då har ju jag hamnat i minusläge, säger Anitha Clemence och fortsätter:

– Alternativet att vi bara skulle leva med varandra i tre år till och säga, tack för den här fantastiska tiden. Du går vidare åt ditt håll och jag går vidare åt mitt håll. Du skaffar barn. Vem vet? Vi kanske blir ihop igen på andra sidan han har skaffat barn.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Magnus Sandberg/TT

Annons