LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Angelina Jolies stora oro för dottern Zahara

15 jun, 2020 
AvLovisa Ström
Angelina Jolie har tillsammans med exmaken Brad Pitt sex barn.
Nu talar hon ut om den stora oron för dottern.
– Det är dags för förändring, säger hon.
Annons
Angelina Jolies stora oro för dotternBrand logo
Angelina Jolies stora oro för dottern

Angelina Jolie, 45, är skönheten från Hollywood som tillsammans med exmaken Brad Pitt, 56, länge var ett av Hollywoods mest omtalade par.

Det tidigare paret träffades under inspelningen av den amerikanska filmen Mr. & Mrs. Smith, och trots att Brad under tiden var gift med Vänner-skådespelerskan Jennifer Aniston, 51, kunde de inte förneka gnistorna som skapades mellan dem. Ett antal år senare var de maka och make, för att ytterligare några år senare ha sex barn tillsammans.

Nu berättar hon om den stora oron hon känner inför deras gemensamma dotter Zahara, 15.

Angelina Jolie med sina barn på röda mattan
Angelina Jolie brukar ta med sina barn på filmpremiärer, här med Vivienne, Sahara, Shiloh och Knox.

Har insett allvaret hemma

Skådespelaren har de senaste åren riktat sitt strålkastarljus mot krisdrabbade länder och flyktingfrågor, och har världen över blivit uppmärksammad för sitt stora engagemang. Hon har engagerat sig i stora frågor som naturkatastrofer och sexuellt våld i konflikter, och är sedan 2012 speciellt sändebud för FN:s flyktingkommissarie – en titel hon fick efter över ett decenniums engagemang.

Annons

Men efter allt som händer i USA just nu, med pandemi och alla Black Lives Matters- demonstrationer efter mordet på George Floyd, har hon börjat rikta fokuset mer lokalt.

– Efter nästan två decennier av internationellt arbete har den här pandemin och detta ögonblick i USA fått mig att tänka på behoven och lidandet i mitt eget land”, säger hon i en intervju med Harper’s Bazaar.

Oron för dottern

Den systemiska rasismen mot svarta kvinnor och män i USA har inte gått henne obemärkt förbi, och som adoptivmamma till en ung svart kvinna är hennes största hjärtefråga framtiden och säkerheten för hennes dotter. Hon kräver nu ett slut på den systemiska rasismen i USA och uppmanar till strukturella förändringar.

– Ett system som skyddar mig men kanske inte skyddar min dotter – eller någon annan man, kvinna eller barn i vårt land baserat på hudfärg – är oacceptabelt, säger hon.

Hon fortsätter.

– Det räcker inte med sympati och goda avsikter, utan vi måste ta det längre och ändra lagar och politik som faktiskt upprätthåller den här strukturella rasismen. Att kämpa mot maktmissbruk inom polisen är bara en början. Det här går långt utöver det, till alla aspekter av samhället, från vårt utbildningssystem till vår politik.

FOTO: TT 

Annons