LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

På spåret-profilen tar över Uppesittarkvällen – berättar om glädjen

16 dec, 2023 
Linn Seipel
på spåret
Klassiska uppesittarkvällen genomförs i år med lite ny tappning.
Det kan du vänta dig av julen på SVT – 2023!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julaftonBrand logo
Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julafton

SVT gör alltfler satsningar på julen i deras kanaler. Utöver klassiska Kalle Anka-sändningen på julafton, har de i år också infört en till programpunkt: jul med Astrid Lindgren. Denna sänds först klockan 9.00 på morgonen och sedan igen 14.00, precis innan Kalle Ankas jul.

– På SVT är det mycket publiken som bestämmer, men vi hoppas att det kan bli en framtida julklassiker, säger SVT:s programdirektör Eva Beckman, till TT.

Vidare har SVT sedan 1964 haft en uppesittarkväll dagen innan julafton, med en längre julvaka där man bjuder in gäster, lagar mat, spelar musik och gör rim. På senare år har denne överskuggats något av TV4:s Bingolotto-sändning.

Uppesittarkvällen på SVT – leds av Cyklopernas land-programledaren Christopher Garplind

Men i år blir det en uppesittarkväll på SVT i lite ny tappning. På spåret-deltagaren och Cyklopernas land-programledaren Christopher Garplind, 35, ska nämligen hålla en alldeles egen uppesittarkväll, som heter inget mindre än Uppesittarkväll med Cyklopernas land.

Annons

– Jag föreslog på skämt att jag skulle få leda den och SVT nappade. Det känns grymt kul, ett drömuppdrag som jag tänkt på i några år, säger programledaren i en intervju med tidningen Corren.

Bluffen om uppesittarkvällen i SVT – är inte programledarens lägenhet

På tablåsajten tv.nu kan man läsa om vad man kan förvänta sig av programmet:

”Vaka in julen tillsammans med Cyklopernas land och vänner. Programledaren Christopher Garplind och hans panel bjuder in folkkära gäster till sin lägenhet för att fira en jul à la Fanny och Alexander. Denna magiska julkväll bjuder på rimstuga, quiz, liveuppträdanden, samtal från tittare, julpynt, puttrande grytor med glögg, rykande julmat, tomtar, nissar och bockar, tårar, skratt och kärlek.”

Att de ska vara i Christophers egen lägenhet är dock en bluff, avslöjar han i samma intervju.

– Nej, nej. SVT har hyrt en skitstor lägenhet vid Mariatorget i Stockholm

Gästerna för kvällen blir bland andra Edward Blom, Niklas Strömstedt, Jonatan Unge, Lena Endre, Jakob Hellman, Liv Mjönes och Carl Jan Granqvist – men fler menar han kommer att offentliggöras i det sista och dyka upp under kvällen.

FOTO:

Annons