nyhetsmorgon

TV4:s ändring av Nyhetsmorgon – Jenny Strömstedt avslöjar

Jenny Strömstedt

TV4:s långkörare Nyhetsmorgon är fleras som favoritprogram som många gillar att vakna upp till.
Men nu kommer kanalen med ett nytt besked – nämligen en stor ändring i programmet.
Soraya Lavasani om festligheterna inför julafton
0:24

Efter reklamen: Soraya Lavasani om festligheterna inför julafton

(0:24)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nyhetsmorgon är TV4:s långkörare som har sänts i tv-rutan sedan 90-talet och är ett av kanalens populäraste program. Eftersom både programmet och programledarna blivit så populära genom åren har Nyhetsmorgon utvecklats rejält.

Den senaste ändringen innebär att programmet förlängts med två timmar på vardagarna. Under veckodagarna kan tittarna få ta del av Nyhetsmorgon från 05:45 till 12:00.

Eftersom tiderna har utökats har också flera programledare tillkommit till gänget. I somras delade TV4 med sig av den stora nyheten att det är Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson som ansluter till gänget.

Johan Maceus om nya upplägget i Nyhetsmorgon

Även en annan programledare som har börjat synats till allt oftare är Johan Maceus. När Hänt träffade Johan på premiären av Moa Gammels nya romcom Tack för senast delade han med sig av sina åsikter om den nya ändringen.


– De nya tiderna är fantastiska, för man jobbar ju faktiskt inte bara gruv-passet 03:00 utan man får sovmorgon ibland också och kan börja vid 07-tiden. Det är skönt att variera, bägge passen har ju sina fördelar, sa han då.

Han berättade även att den första delen av sändningen är mer nyhetstung och senare inpå förmiddagen – består sändningen av mer avslappnande inslag.

– Jag kör ju mest nyheter och oftast på morgonen är det ju mer utrikesnyheter och sedan på förmiddagen när allt börjar vakna i Sverige så blir det ett jäkla tempo där, förklarar Johan för Hänt.

Ändringen i Nyhetsmorgon – kanalen bekräftar

Ja de utökade tiderna i veckorna verkar gå som på räls. Nu kan vi även mötas av ett nytt besked om Nyhetsmorgon – nämligen att kanalen även utökar tiderna på helgerna. Idag sänds programmet från 07.55 till 11.30 på helgerna.

Men nu adderar TV4 30 minuter till på sändningen. Det var programledare Jenny Strömstedt som kunde bekräfta det i lördagens sändning och kanalen kunde även bekräfta det på Instagram.

”God morgon alla kära tittare! Från och med idag förlängs våra helgsändningar med 30 minuter Så Jenny Strömstedt gör dig sällskap hela vägen fram till klockan 12!”, skriver TV4 på Instagram.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4


FRÅN FÖRSTASIDAN