LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ändringen i Lotta på Liseberg – Liamoo ersätter Kikki Danielsson

10 aug, 2020 
Lotta Engberg kommer inte gästas av Kikki Danielsson
Förra veckan blev det känt att Kikki Danielsson hoppar av årets sista Lotta på Liseberg. Nu är det klart vem som ersätter den folkkära artisten.
Annons
Han ersätter Kikki Danielsson i Lotta på LisebergBrand logo
Han ersätter Kikki Danielsson i Lotta på Liseberg

Kikki Danielsson skulle vara med i säsongsavslutningen av årets Lotta på Liseberg. Men bara en vecka innan programmet valde hon att hoppa av. Anledningen är omständigheterna kring coronapandemin.

Artisten påpekar att hon mår bra, men att hon inte vill ta några risker.

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett fram emot att sjunga och möta tv-publiken hos Lotta på Liseberg, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, säger Kikki Danielsson i ett pressmeddelande.

Efter avhoppet – han ersätter

För två veckor sedan dök Elisabeth ”Bettan” Andreassen upp som hemlig gäst till tittarnas stora förtjusning. Hon framförde bland annat en låt tillsammans med sin gamla radarpartner Lotta Engberg, men efter programmet var det en del tittare som skrev att de saknade Kikki Danielsson. Trion har ju ställt upp i Melodifestivalen tillsammans med klassikern Vem é dé du vill ha. Så vi kan nog räkna med att Kikki kommer att vara saknad också i kvällens avsnitt.

Annons

Vem är det då som får äran att fylla Kikki Danielssons skor? Jo, det är Liamoo som slog igenom 2016 när han vann TV4:s Idol. Han har också varit med i Melodifestival två gånger. 2018 gick han direkt till final med låten Last breath som slutade på en sjätteplats. Året därpå ställde Liamoo upp igen, den gången tillsammans med Hanna Ferm. Deras bidrag Hold you slutade på tredjeplats i finalen.

Liamoo ska bland annat framföra en nyskriven låt. Den har han gjort i samarbete med Bris, Barnens rätt i samhället.

– Det känns fantastiskt att få uppträda på hemmaplan och dessutom med ett så viktigt budskap, säger Liamoo i ett pressmedelande.

Så blir finalavsnittet

Jonathan Nordin är exekutiv producent på TV4, och han kommenterar de ändrade planerna för programmet så här:

– Det känns jätteroligt att välkomna Liamoo till den sprakande finalen av Lotta på Liseberg. Han är ständigt aktuell och en riktig stjärna – jag är övertygad om att tittarna kommer att bli mycket imponerade av hans framträdande, säger han i samma pressmeddelande.

I övrigt kommer tittarna få se Måns Zelmerlöw som bland annat kommer att framföra sin nya singel On my way. Wiktoria dyker också upp för att sjunga Me, Jill Johnsson och Robin Stjernberg kommer att uppträda tillsammans och dessutom kommer komikern, skådespelaren och göteborgaren Per Andersson.

Det blir alltså en fullspäckat final för Lotta på Liseberg, trots att Kikki Danielsson naturligtvis kommer att vara saknad.

Bild: Tommy Holl, Karin Törnblom/TT

Annons