AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4:s blixtändring med Lotta Engberg i Bingolotto – görs om helt

23 okt, 2022 
BINGOLOTTO, LOTTA ENGBERG
Bingolotto leds av Stefan Odelberg och Lotta Engberg. Normalt sett turas de om med att sända på söndagarna – med undantag för större event som exempelvis "Uppesittarkvällen".
Men nu inför söndagens Bingospel ändras allt – läs här varför.
Annons
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

Bingolotto är ett av Sveriges mest omtyckta tv-program och vid jul, nyår, påsk och midsommar bänkar sig stora delar av befolkningen för att spela bingo. Drömmen om att vinna storvinster som bilar och resor lever i allra högsta grad.

Bingolottos historia går många år tillbaka, närmare bestämt 31 år bakåt i tiden. Den 19 oktober 1991 sändes det allra första Bingolotto linjärt på TV4. Men redan 1989 visades programmet i den lokala Göteborgskanalen Kållevisionen. Gert Eklund hade fått idén från dansk tv och Leif ”Loket” Olsson nappade direkt på erbjudandet om att bli programledare.

– Det gick så bra så vi sa att ”herregud, det måste kunna gå i hela Sverige”, har Loket tidigare berättat för Aftonbladet.

Annons

Bingolottos jubileum – firade 30 år

Nu har det gått exakt ett år sedan Bingolotto firade 30-årsjubileum. Inför firandet slog man på stora trumman och bjöd in flera av de gamla legendariska programledarna. Förutom Loket så var även Ingvar Oldsberg, Rickard Olsson, Lasse Kronér och Marie Serneholt på plats.

Dessutom förlängdes sändningstiden ända fram till 23:00 på kvällen och innehöll hela fyra bingospel. Utöver det var det även jubileumslotto med 30 miljoner extra i potten.

LOTTA ENGBERG, STEFAN ODELBERG
Lotta och Stefan vid 30-årsjubileumet.

Blixtändringen i Bingolotto – programledarna får arbeta tillsammans

Nu har vi återigen kommit fram till Bingolottos födelsedag och det ska givetvis firas. Kvällen till ära är det nämligen både Lotta Engberg och Stefan Odelberg som står vid rodret!

Annons

Att både Lotta och Stefan sänder ihop är inget som hör till vanligheterna. De gångerna det händer är det oftast något stort, som till exempel Uppesittarkvällen dagen innan julafton. Men nu händer det alltså igen och nu berättar Bingolottos pressansvarige John Sarafian vad det beror på.

”På söndag startar firandet av vår födelsedag med ett hejdundrande Bingokalas som kommer att vara i tre veckor. Vi kommer under dessa veckor att spela fyra bingospel och vi har 31 presenter (ett för varje år vi har funnits) att dela ut till alla som kommer fram efter bingospelen. De innehåller allt från varierande presentkort, bilar, resor och kontanter upp till en miljon kronor.”, skriver han till Hänt.

BingoKalaset pågår i tre veckor. Ikväll sänder både Lotta och Stefan och nästa söndag är det Lotta, sedan avslutar Stefan firandet söndagen efter. Detta innebär alltså stora ändringar för programledarna – men det kanske är värt lite extra jobb för Bingolottos födelsedag!

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4play

Annons