Andreas Wilson försvann helt från rampljuset – det gör han idag

Andreas Wilson

Andreas Wilson gjorde succé som rollen Erik Ponti i filmen Ondskan.
Men vad hände sen? Hänt svarar!

Filmen Ondskan hade premiär hösten 2003 och blev snabbt en av de mest omtalade filmerna under den tiden. Med sin råa, mörka och starka handling grep den tag i många och vann även flera ärofyllda priser. Bland annat blev filmen belönad med hela tre guldbaggar och blev samtidigt nominerad till en Oscar för bästa utländska film.

Filmen är baserad på Jan Guillous roman med samma namn och handlar om den bråkiga tonåringen Erik Ponti och hans mörka öde. Erik växer nämligen upp med en styvfar som misshandlar honom och blir tidigt van vid smärta och orättvisa, vilket bland annat visar sig i hans agerande i skolan.

Efter att ha blivit relegerad på grund av sitt beteende hamnar han till sist på en internatskola där hans mamma hoppas på en bättre disciplin och ljusare framtid. Men istället blir det allt annat än bra.

Rollen som Erik spelas av skådespelaren Andreas Wilson, och efter hans succé i filmen såg han ut att ha en minst sagt lovande karriär framför sig. Men sedan dess har det istället varit tyst från skådespelaren. Det här har Andreas gjort sedan dess.

Det gör Andreas Wilson idag

Efter sin medverkan i Ondskan har Andreas gjort flera mindre filmroller, men den enda större rollen han har gjort är som frihetskämpen Leo Eischer i SVT-serien Äkta människor.

Efter tv-serien verkar Andreas ha lagt skådespelardrömmarna åt sidan och istället satsat på något helt annat - nämligen juicer.

Tillsammans med tre vänner grundade han juicebaren Juiceverket år 2011, och har sedan dess engagerat sig en hel del i juicer. Bland annat släppte vännerna en bok om juicer år 2015, och gästade samma år TV4-programmet Vardagspuls med Agneta Sjödin för att prata om deras unika koncept.

– Vi tycker det är konstigt att det inte blivit stort och hett tidigare. Vi började med det här för fyra år sedan. Vi funderade på varför det inte fanns så bra juicer i Sverige och Stockholm som det finns utomlands, berättade han då när han fick frågan om hur det kommer sig att de satsade på idén.

Men det är inte bara i karriären det har hänt en hel del för Andreas. Efter Ondskan har han också funnit kärleken i hustrun Nicole Wilson, och har idag barnen Noel och Florence.

LÄS OCKSÅ: Erik Hassle försvann efter hitlåten – så lever han idag

LÄS OCKSÅ: Det gör Tusse Chiza idag – efter Idol

FOTO: TT

Senaste nytt