Andreas Lundstedts tårar efter HIV-frågan i TV4

Andreas Lundstedt berättar om sjukdomen HIV

Sedan slutet på 90-talet har Andreas Lundstedt levt med viruset hiv. Under flera år höll han det hemligt för alla i sin omgivning. När han gästar "Renées brygga" så talar han ut om sina känslor kring sjukdomen.

Alcazar-artisten Andreas Lundstedt, 44, har levt med hiv sedan i slutet av 90-talet. Under många år var sjukdomen hans hemlighet och det dröjde år innan han berättade om den för sin omgivning. Nu lever han öppet med den och har accepterat den.

Han föreläser även om hiv och försöker hjälpa andra som drabbats med sina erfarenheter.

– De befinner sig där jag var förut och det gör så jävla ont att se för jag vet vilken resa de har framför sig, säger han i tv-programmet “Renées brygga”

Andreas Lundstedts ånger efter HIV-beskedet

Att bära på den stora hemligheten om viruset ensam tärde på Andreas. Han kallade det för sin medpassagerare. Det enda han ångrar var att han skämdes för den i sin ensamhet.

LÄS OCKSÅ: The Maulers invit till Renée Nyberg – känn på dom

– Det enda jag kanske ångrar är att jag tillät mig att vara så jävla ensam. Jag var livrädd att folk skulle se på mig som någon spetälsk smitthärd. Den skammen jag hade önskar jag ingen, säger han och fortsätter:

– Jag är bästa vän med mitt virus nu och jag önskar så att alla kunde komma till den punkten i sitt liv. Att bli sann med sig själv och sitt gegg.

Andreas Lundstedt - Alcazar Alcazar Disco Defenders show på Hamburger Börs, Stockholm, 2016-11-17 (c) Karin Törnblom / IBL

Alcazar-Andreas in action på scen.

Andreas Lundstedts tårar över sjukdomen

När Andreas pratar om sin sjukdom så har han svårt att hålla tillbaka tårarna. Han berättar om hur han kände sig äcklig och kände att han fick skylla sig själv som smittats. Och när Renée frågar vad han skulle säga till den “gamla” Andreas idag så brister det för honom, han gömmer sig bakom filten och svarar:

– Jag tror att jag skulle säga att det är okej. Vi har alla vår skit. Och jag tycker att det är så tråkigt att jag i så många år kände smärta i kropp och själ. Det ska ingen behöva göra.

LÄS OCKSÅ: Andreas Lundstedt om HIV-beskedet: “Hade jag stått på Västerbron just då hade jag hoppat”

SENASTE NYTT!