LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Andreas Lundstedts ord efter Tobias Karlssons kritik

10 mar, 2020 
Thobias Karlsson, Andreas Lundstedt och Tobias Bader
En besviken Tobias Karlsson hoppar av TV4:s Let's Dance efter att inte ha fått dansa med en kille i årets säsong.
Samtidigt menar Andreas Lundstedt att det fanns flera aspekter som spelade roll i valet av hans danspartner.
– Jag ville dansa med den som var bäst för mig och TV4 rekommenderade Tobias Bader, säger Andreas till Hänt.
Annons
Intervju med Andreas LundstedtBrand logo
Intervju med Andreas Lundstedt

Andreas Lundstedt och Tobias Bader blir det första samkönade paret att dansa i TV4-programmet Let’s dance historia. Ett beslut som verkligen var på tiden menar de två deltagarna.

– Det känns skitkul. Det är liksom nytt för Let’s dance och inte en dag försent, säger Andreas Lundstedt till Hänt.

– Det öppnar upp mycket möjligheter. Det är kul i de här danserna. Föra och följa är ju egentligen bara en teknik man använder så det är skönt att det kan vara så här nu istället för kvinnosteg och manssteg. Det är något fint och bra liksom, instämmer Tobias Bader.

Andreas Lundstedt och Tobias Bader i Let's dance 2020
Andreas Lundstedt och Tobias Bader är det första samkönade paret i Let’s dance historia.

Besvikelsen efter önskan

Frågan om samkönade danspar har dock varit uppe för debatt tidigare. Dansveteranen Tobias Karlsson har nämligen velat se samkönade danspar i programmet under flera års tid. Något som lett till att han är besviken över att det inte är han själv som kommer att dansa med Anderas Lundstedt.

Annons

– Det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, har Tobias Karlsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Detta ledde i sin tur till att Tobias Karlsson, som deltagit i hela 15 säsonger, av programmet nu inte medverkar i årets upplaga. Han kände helt enkelt i år att han inte ville dansa med en kvinnlig danspartner.

”Det är helt oväsentligt”

När Hänt träffar Andreas Lundstedt på pressträffen inför programmets premiär, berättar han att kravet på att killen skulle vara heterosexuell inte stämmer.

– Det har jag aldrig sagt att det är viktigt för mig. Det som är viktigt för mig är att det spelar ingen roll vilken sexuell läggning man har. Det är helt oväsentligt, säger han.

Istället menar han att det fanns andra orsaker till varför han tog beslutet att entra danstävlingen med just Tobias Bader.

– Jag ville dansa med den som var bäst för mig och TV4 rekommenderade Tobias Bader och jag sa ja, säger han och fortsätter:

– Jag känner till honom för att jag har flera gamla vänner; Pernilla Wahlgren, Sofia Wistam och Stina Wolter som har dansat med Tobias och då blev jag superglad att de sa hans namn.

FOTO: Patrik Österberg / TT / Fredrik Sandberg / TT

Annons