Andreas Lundstedt tvingas lämna Let's dance 2020

Let's dance-gänget

Efter ett fullspäckat program där deltagarna hedrade varsitt år stod det klar att det blir Andreas Lundstedt som tvingas lämna TV4:s Let's dance.
Detta efter låga poäng från både juryn och tittarna.
– Jag kommer att sakna allt, säger han i programmet.

Under fredagskvällen var det dags för deltagarna i årets säsong av Let’s dance att visa upp sina tredje danser. Vi fick se allt från tango till jive när deltagarna denna gång hedrade varsitt år som varit extra viktigt för dem.

Programmet bjöd även på allsång med artisten Lisa Ekdahl och ett fartfyllt inslag där jurymedlemmarna Dermot Clemenger och Tony Irving dansade loss i högklackat.

Säsongens första lyft

För andra gången denna säsong var det dags för ett par att lämna tävlingen, vilket självklart höjde nervositeten rejält. Något annat som fick deltagarna på helspänn var att det var dags för programmets första lyft.

”På fredag gör deltagarna sina första LYFT!”, skrev TV4 tidigare i veckan till några bilder från deltagarnas träningar i veckan.

Alice Stenlöf uttryckte tidigare under fredagen sina känslor inför den stora utmaningen.

Men snälla nån vad nervös jag är”, skrev hon på Instagram story.

Skadan innan direktsändningen

Penny Parnevik och Jacob Persson tog dansgolvet med storm när de gav sig ut i en rumba. Men bara timmar innan sändningen hade Penny skadat sig. Det var reality-profilens ena fot som blivit så pass överansträngd efter dagens repetitioner att hon tvingades linda samt kyla ner den med is.

– I en rumba sträcker man på fötterna väldigt mycket och jag är inte van vid det, sa Penny till TV4.

Men en överansträngd fot skulle inte stoppa Penny från att göra sitt bästa i tävlingen.

– Allt är bra! Foten är lite överansträngd men det kommer att gå bra.

Andreas Lundstedt tvingades lämna

Under resultatdelen stod det till slut mellan Andreas Lundstedt och Alice Stenlöf. När det var dags för David Hellenius att avslöja vem som tvingas lämna tävlingen uppstod snabbt förvirring då många uppfattade det som att Alice var den som skulle lämna.

– Det sista paret som dansar vidare till nästa vecka är …, säger David i programmet innan han fortsätter:

– Paret som lämnar ikväll är Alice och Hugo.

– Det betyder alltså att det är Andreas och Tobias som lämnar i kväll, tillägger Tilde de Paula snabbt.

När situationen retts ut stod det klart att det är just Andreas och hans danspartner Tobias Bader som tvingas lämna Let’s dance 2020.

– Nu har jag fått lära mig tiodans och det kommer jag för alltid att bära med mig i mitt hjärta. Let’s dance är som att befinna sig i en rosa bubbla, jag kommer att sakna allt, säger han i programmet.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT/Carolina Byrmo/TT