Andreas Carlsson: "Jag skäms över vissa sekvenser i mitt liv"

Andreas Carlsson har gjort succé som låtskrivare. Men karriären betyder inte allt. Vissa saker ångrar han djupt. "Jag skäms över vissa sekvenser i mitt liv", säger han.

Andreas längtar efter att träffa den rätta! Foto: Stella Pictures

Tillsammans med Hannah Graaf har han sonen Mio (tv). Foto: Stella Pictures

Efter 20 år som låtskrivare i Los Angeles med Britney Spears, 32, Backstreet Boys, Westlife och ‘N Sync som klienter, för att nämna några, funderar nu Andreas Carlsson, 41, på att flytta hem till Sverige igen. Anledningen stavas sonen William, 13, som han har med Hannah Graaf, 36.

-Den tiden man tillbringar från nära och kära är tid som aldrig går att ersätta, säger han i podcasten Livshjulet och fortsätter:

-Just nu vill jag tillbringa mer tid i Sverige. Jag vill inte sitta fast i Los Angeles. Los Angeles har varit otroligt spännande på många sätt, det är en väldigt, väldigt märklig stad med väldigt annorlunda energi.

Nu vill han vända blad och se framåt. Det finns en del saker Andreas ångrar djupt.

-Jag skäms över vissa sekvenser i mitt liv när jag har slösat för mycket. För tio år sen var jag en hopplös person och de stackars människorna som kom i min väg just då fick nog rida tigern, ride the tiger, som man säger. Det gick liksom inte att sudda ut de ränderna.

Idag lever Andreas som singel men tanken på att utöka familjen har börjat slå rot.

-Jag börjar gå mer mot tanken att dela livet med någon, Jag har, i sanningens namn, aldrig känt så.

När han för 13 år sedan fick sonen William, efter en kortare romans med Hannah Graaf, var han inte beredd att bli farsa. För att få bukt på sina känslor tog han hjälp av en terapeut.

-Jag kände mig så otroligt otillräcklig för att bli pappa, det var någonting som jag lite ramlade in i. Det var absolut inte planerat. Jag fick finna mig i den nya situationen. Vem är jag som pappa till ett barn med en kvinna som jag inte har en relation med? Det var lite mycket att tugga i sig, säger han.

SENASTE NYTT!