Anders Tegnells relation med hustrun Margit Neher

På några månader har Anders Tegnell blivit Sveriges mest omskrivna man och en rikskändis, allt på grund av coronaviruset.
Vid sin sida har han hustrun Margit.
Trots de uppoffringar som jobbet innebär lyckas Anders hinna med det viktiga – familjen.


Statsepidemologen Anders Tegnell, 63, är den ledande rösten för hur Sverige ska tackla coronaviruset och krisen.

Hans yrkesliv har många svenskar fått en stor inblick i men hur lever läkaren privat? I en intervju med Östgöta-Correspondenten delar Tegnell med sig av sin vardag med hustrun Margit Neher, 60. Paret bor i ett hus i det lilla samhället Vreta Kloster nära sjön Roxen i Östergötland.

– Det är mitt föräldrahem, min fars tjänstebostad när han började på Hushåll ningssällskapet på 1960-talet. Vi flyttade runt en del. Jag är född i Uppsala av skånska föräldrar och uppvuxen här och där, säger han till tidningen.

Tegnell och Margit har tre vuxna barn som alla flyttat hemifrån: Emily, Saskia och Annemiek. Dottern Emily följer i pappas fotspår och är läkare, hon har bland annat arbetat för Läkare utan gränser i Kongo-Kinshasa.

Hustrun Margit jobbar på Linköpings universitet på institutionen för hälsa, medicin och vård. Hon och Tegnell har en mycket nära relation.
”Anders, min make och bäste vän, för din kärlek och ditt stöd”, skrev hustrun Margit i sin avhandling och tackade maken.

Anders Tegnells val för familjen

Privat pendlar Tegnell från Östergötland till Stockholm dagligen. 2019 hade han, enligt Östgöta Correspondenten, en taxerad årsinkomst på 1 259 200 kronor. Väl hemma försöker han lägga jobbet åt sidan.

– Jag käkar med min fru, tar det lugnt och pysslar med hus, växter och trädgård. Normalt är jag hemma strax efter sex. När jag jobbade i sjukvården var det sällan jag var hemma så tidigt, säger Anders.

Kollegan Fredrik Robertsson, jurist på Folkhälsomyndigheten berättar om Tegnells privatliv för Aftonbladet.– Han jobbar oerhört mycket och är under extrem press, men han verkar helt oberörd av det. Han har väldigt långa dagar, men han verkar ändå hinna med att se på film och läsa böcker som vanliga människor. Jag förstår inte hur det går till.Efter tragedin – så lever Anders Tegnell med sin familjLäs mer

Foto: Instagram/TT

SENASTE NYTT!