Anders Tegnell har tre barn – det gör de idag

Det gör Anders Tegnells döttrar idag.

Anders Tegnell har blivit en av Sveriges mest kända personer.
Tillsammans med hustrun Margit har han tre barn: Annemiek, Saskia och Emily.
Det här gör de idag.

Under Coronakrisen har Anders Tegnell, 63, blivit ansiktet utåt för Folkhälsomyndighetens arbete.

Varje dag tar han tåget till Stockholm där han gör intervjuer och håller direktsända presskonferenser på Folkhälsomyndigheten.

Anders Tegnell. Foto: Jonathan Nackstrand.

Anders Tegnell. Foto: Jonathan Nackstrand.

Under den mycket annorlunda våren har Anders blivit en av Sveriges mest kända personer. Därför är det också många som undrar hur hans liv ser ut utanför arbetet.

Han bor i ett hus i Vreta Kloster utanför Linköping tillsammans med hustrun Margit Neher.

– Det är mitt föräldrahem, min fars tjänstebostad när han började på Hushållningssällskapet på 1960-talet, har han berättat om sitt hus för tidningen Östgöta-Correspondenten.

Anders och Margit träffades i USA och det är tillsammans med henne han försöker släppa arbetet när han kommer hem för dagen.

– Jag käkar med min fru, tar det lugnt och pysslar med hus, växter och trädgård. Normalt är jag hemma strax efter sex. När jag jobbade i sjukvården var det sällan jag var hemma så tidigt,  har Anders berättat.

Valt samma bana

Anders Tegnell och Margit har tre döttrar tillsammans: Annemiek, Saskia och Emily.

Både Annemiek och Emily har valt att arbeta inom vården, precis som sin pappa.

Annemiek arbetar idag som sjuksköterska. Emily är läkare och har bland annat jobbat för organisationen Läkare utan gränser där hon har vårdat ebola-patienter i Kongo.

Dottern Saskia arbetar som civilingenjör. Hennes inriktning är på miljö och hållbarhetsfrågor.

Anders hustru Margit kommer från Nederländerna. Därför är de vuxna barnen tvåspråkiga och pratar både både nederländska och svenska.

Under Coronakrisen har Anders Tegnell ett hårt pressat schema. I  en intervju i Expressen har han berättat om det stora stöd han får från sin familjen.

– Min fru och mina barn är ett jättestort stöd i det här. Både att de accepterar att jag kanske är borta lite mer än vanligt, men också tryggheten att komma hem till dem, har Anders Tegnell sagt till Expressen.

Han fortsatte:

– Nu bor inte mina döttrar hemma längre, men vi pratas vid var och varannan dag. Det är ju en trygghet och långsiktighet i tillvaron.

FOTO: Jonathan Nackstrand/TT, Instagram