Anders Svensson tvingas lämna Let's dance efter familjelyckan

David Hellenius i Let's dance 2020

Det blev en känslosam fredagskväll när Let's dance deltagarna hade nära och kära på plats i studion.
Men även om kvällen präglats av lycka var det till slut dags för ett av de tre paren att lämna tävlingen.

Under fredagskvällen vankades det semifinal i Let’s dance 2020. Det var då dags för tre par att bli två när Anders Svensson och Maria Zimmerman, John Lundvik och Linn Hegdahl samt Sussie Eriksson och Calle Sterner gjorde upp om finalplatserna.

Programmet, som för första gången under sina 15 säsonger i år tvingades sändas utan publik, fick sig ikväll en vändning. Trots att det tidigare var sagt att deltagarna inte skulle kunna ha några av sina nära och kära på plats så fick de ikväll bjuda in tre valfria gäster att medverka i programmet.

TV4-tittarna fick se John Lundviks gravida sambo Jotta Martidou tillsammans med barnen Naomi och Michael, Anders Svenssons fru Emma Johansson med barnen Edvin och Juni, samt Sussie Erikssons kollegor och sonen Oskar.

Familjelyckan på dansgolvet

Det blev tårar och skratt när familjemedlemmarna fanns sida vid sida med deltagarna som gjorde sitt yttersta för att ta sig hela vägen till final. Vi fick se danser valda av juryn, fria tolkningar och även artisten Miriam Bryant uppträda under kvällens gång. Juryn lyfte på 10-poängsskyltarna flertal gången men tillslut var det dags för ett av paren att säga hej då.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Han fick lämna Let’s dance 2020

När resultatshowen var igång var spänningen olidlig. Vilka två par skulle egentligen få göra upp om den omtalade glasskon i nästa veckas stora final? När programledare Tilde de Paula Eby läst upp alla namn var det Anders Svensson och Maria Zimmerman som tvingades lämna. Detta efter familjens stora stöd på plats.

– Jag känner mig toknöjd, säger Anders i programmet.

–Det finns ord som beskriver vad hon betytt, säger han om danspartnern Maria.

Detta innebär alltså att det blir John Lundvik och Linn Hegdahl samt Sussie Eriksson och Calle Sterner som gör upp om förstaplatsen i nästa veckas program.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet, Fredrik Sandberg/TT

SENASTE NYTT!