Anders Svensson om sonens oväntade ord inför Let's dance

Fotbollslegendaren Anders Svensson är en av deltagarna i Let's dance 2020.
Med tanke på vilken prestation han utfört inom fotbollen i alla dess år är det ju ingen tvekan om att han har fans.
Stödet hemifrån verkar dock vara mer tvivelaktigt..

När Let’s dance äntligen drar igång igen den 20 mars så är det inte vilken säsong som helst. Vi har nämligen hunnit fram till den femtonde säsongen av programmet!

David Hellenius och Tilde de Paula Eby styr skeppet och av alla deltagare att döma så kan detta blir en riktigt härlig säsong. För talanger det finns det gott om, utan tvekan.

Alla deltagare och danspartners i Let's dance 2020

Alla deltagare och danspartners i Let’s dance 2020. Karin Törnblom/TT

Anders rädsla över att bli hånas och retad

En av årets deltagare som utövat sport framför en riktigt stor publik tidigare är fotbollslegendaren Anders Svensson, 43. Anledningen till att Anders är en av deltagarna är ganska solklar, men han är även lite rädd inför den kommande danssäsongen.

– Jag skulle jättegärna vilja lära mig att dansa. Det är ju skithäftigt att ha en egen privat danslärare liksom och få lära sig, säger Anders till Hänt i en intervju och fortsätter:

– Men det är just att gå in i någonting som jag inte kan och utsätta sig för att göra någonting som jag verkligen aldrig har gjort inför hela svenska folket med allt vad det innebär. Hånad, retad och sånt.

Detta är något som Andreas känner en rädsla för.

– Det är väl det som är det läskiga. Det är ju aldrig kul att kanske bli förnedrad liksom eller att folk skrattar åt en och liksom tycker att man är dålig, kass och så där. Det finns ju en risk för det såklart, med tanke på att jag aldrig förut har dansat.

Oväntade reaktionerna hemifrån

Reaktionerna hemma när Anders berättade om planerna på Let’s dance var minst sagt oväntade. Nämligen så såg Anders son mest fram emot att träffa artisten John Lundvik som också deltar, inte att se sin pappa dansa.

– Min son ville komma upp och kolla för att träffa John Lundvik. Jag tror att han hejar på mig, men det är ‘nog okej om John vinner också’ sa han. Sen vill min fru gärna träffa Anders, så jag känner mig prioriterad, säger Anders med glimten i ögat och en skvätt anad ironi och fortsätter:

– ‘Det vore kul att träffa Anders, Åh pappa jag vill träffa John!’ Det är liksom ‘Åh vad mysigt att följa med dig upp’, sen glömmer de mig bara och jag hamnar åt sidan när de ser Anders och dem.

Anders Svensson och frun Emma på Idrottsgalan

Anders tillsammans med frun Emma. FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT, Janne Danielsson/TT

SENASTE NYTT!