Anders Pihlblads kärleksfulla gest till Kristin Kaspersen i Nyhetsmorgon

Anders Pihlblads kärleksfulla gest till Kristin Kaspersen i Nyhetsmorgon på TV4.

Under söndagsmorgon gästade tv-profilen Kristin Kaspersen Nyhetsmorgon där hennes kollega sedan flera år tillbaka, Anders Pihlblad, intervjuade henne om hennes nya bok – och det blev ett känslomässigt avslut i tv-rutan.

Under söndagsmorgonen gästade Kristin Kaspersen, 49, Nyhetsmorgon på TV4 för att prata om sin nya bok, som hon gett titeln Tacksamhet. I den har Kristin samlat sina tankar och erfarenheter och för programledaren Anders Pihlblad, 51, berättar hon om varför boken fått sitt namn.

– Namnet till boken kom först efter att jag hade läst igenom texterna, för jag såg att det fanns en röd tråd i att jag upptäckte själv att jag känner väldigt ofta tacksamhet. Så att det är mer att det kan handla om hur jag kan välja tankar i olika situationer, berättar Kristin.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

I april förra året gick Kristins mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson hastigt bort i cancer, 80 år gammal. Hennes cancerbesked chockerade alla, såväl familj och nära vänner som fans. Men det chockerade också henne själv. Från sjukhussängen tvingades hon ta ett hastigt farväl till sina nära.

I Nyhetsmorgon berättar nu Kristin Kaspersen att hon är väldigt tacksam över att hon och familjen hann få egentid med sin mamma.

– Vi fick egentid med mamma på sjukhuset och det är klart att jag inte ville vara i den situationen, men jag kan inte påverka det som har hänt och hur kan jag välja att tänka under den tiden? Jo, vi fick en väldigt fin tid tillsammans. Det är jag oerhört tacksam över att jag fick, säger Kristin i Nyhetsmorgon.

Tv-profilen berättar att hon självklart saknar sin mamma, men att hon också är väldigt tacksam över att få vara hennes dotter. Kristins nya bok handlar alltså om Lill-Babs, men också mycket annat.

– Om man tänker då på hela boken. Det handlar inte om mamma i boken. Det handlar delvis om mamma absolut, men också om väldigt mycket annat och det tror jag också att jag har fått från mamma på många sätt – att se tacksamheten i, att verkligen njuta av glädjen när den är där, att se kärleken när den är där och är det olycklig kärlek, vad kan jag lära mig av det? Vad kan jag ta med mig härifrån som inte gick min väg?

”Mådde verkligen skit”

Kristin Kaspersen har flera års erfarenhet av att vara programledare på TV4. I slutet av intervjun uppmärksammar Anders Pihlblad detta när han minns tillbaka till en gång för flera år sedan då de två jobbade tillsammans. Just den här dagen mådde han väldigt dåligt.

– Du och jag har jobbat ihop i rätt många år och jag kommer ihåg en gång på jobbet då jag mådde jättedåligt. Jag mådde verkligen skit, det här är längesedan, och jag försöker gömma mig litegrann, berättar Anders och fortsätter:

– Men du kommer rakt fram till mig och så ger du mig en kram och säger att jag nog behövde det här och sedan pratade du med mig en stund.

Programledaren läser sedan upp ett citat från Kristin Kaspersens bok.

– ”Lyckan att ge en kram kan vara lika stor som att få en, bara du själv är öppen och vill ta emot den”. Så jag tänkte att jag ville avsluta den här intervjun med att jag gör som vi började, att du får den här kramen av mig och tack för den där kramen jag fick när jag verkligen behövde den för många år sedan, säger Anders Pihlblad.

De två programledarna kramar om varandra och Kristin bekräftar att hon också minns den där kramen för flera år sedan.

FOTO: TV4