Anders Pihlblad stöttar maken Henrik Alsterdal

Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad

Det omtyckta TV4-paret Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad är båda två väldigt skickliga programledare. Nu skickar Pihlblad en fins hälsning till sin make.
Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal
Slå på ljud

TV4-profilerna Henrik Alsterdal, 40, och Anders Pihlblad, 51, har varit ett par i runt 14 år. Det var på en personalfest 2006 som gnistor uppstod mellan dem. 2009 förlovade de sig på en Medelhavskryssning, och gifte sig några år senare. De har två barn tillsammans, båda i 10-årsåldern.

I en intervju med Hänt har Anders Pihlblad tidigare sagt så här om sin make:

– Det är min livskamrat. Vi har vuxit ihop på ett sätt jag inte trodde man kunde göra. Vi gillar inte att vara ifrån varandra och har väldigt roligt tillsammans och hittar på mycket saker när vi är lediga.

Henrik om livspusslet

Henrik Alsterdal har i en annan intervju med Hänt berättat om hur de får ihop livspusslet.

– Vi har ju barnen varannan vecka, då vi har barn med två tjejkompisar, så när vi väl har barnen brukar vi försöka att inte jobba så mycket och istället tokjobba den veckan när vi inte har barnen. Det tycker jag är det bästa sättet att lösa det på, så att barnen liksom inte ska komma i kläm, sa Henrik Alsterdal då.

Anders Pihlblad är en programledarna för Nyhetsmorgon på kanalen, och Henrik Alsterdal syns bland annat i Efter fem. Det programmet nominerades i två kategorier under året Kristallen-galan. Dels som årets nyskapande/förnyande (som vanns av Viafree-programmet Live date) och dels i kategorin årets nyheter- och aktualitetsprogram (där drog TV4:s Kalla fakta det längta strået).

Fina orden till maken

Trots att det alltså inte blev någon seger i tv-priset så kan Henrik Alsterdal i alla fall trösta sig med stödet från sin partner. Inför galan delade nämligen Anders Pihlblad ett inlägg på Instagram.

”Nu håller jag tummarna för maken och Efter fem – de kan vinna två priser under tv-galan Kristallen ikväll. En Kristall eller två är precis vad som saknas i inredningen här hemma”, skrev han i inlägget.

På bilden syns makarna iklädda galamunderingar. De står hand i hand och ler in i kameran.

”Bilden är från förra året då galan kunde sändas inför publik. Jag får ha smoking framför tv:n istället i år”, förklarar Anders Pihlblad.

Programledarens följare reagerar väldigt kärleksfullt på bilden och hyllar paret.

”Så otroligt fina både på bild och som personer. Givetvis håller vi både tummar å tår”, skriver en person.

En annan kommenterar: ”Ni är såå fina båda två! Mina (ärligt) favoriter i 4:an sedan lång tid tillbaka, innan jag visste att ni var ett par. Perfect Match”.

Och en tredje lägger sig till med ett litet rim:

”Jag håller tummen upp, att era namn ropas upp, det är ni värda båda två, håller tummarna o en o annan tå, att det åtråvärda priset ni i kväll ska få”.

Bild: Eero Hannukainen, Cecilia Liljeton/TT

SENASTE NYTT!