LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Pihlblad tar farväl – efter Leif GW:s avhopp i Nyhetsmorgon: ”Tack för allt”

02 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Anders Philblad tackar Leif GW Persson för minnesvärda år både i och utanför Nyhetsmorgons studio.
På sin Instagram reflekterar Anders över Leif GW:s avhopp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

9 kändisar som säljer eget vinBrand logo
9 kändisar som säljer eget vin

Den folkkära programledaren Anders Philblad förgyller tittarnas morgnar som en av programledarna i Nyhetsmorgon. Precis som tittarna sörjer Anders Philblad också Leif GW Perssons plötsliga avhopp från Nyhetsmorgon. På sin Instagram delar Anders sina tankar om beskedet.

Anders Philblad om Leif Gw Perssons avhopp

Leif GW Persson har gjort succé i tv-rutan då han varje söndagsmorgon går igenom veckans kriminalfall i Nyhetsmorgon. Anders Philblad som har fått nöjet att arbeta tillsammans med Leif tackar kriminologen för tiden de har spenderat tillsammans både i och utanför Nyhetsmorgons studio.

”Tack för allt Leif GW (som nu slutar på Nyhetsmorgon). Vilka minnen jag har med dig!" skriver Anders bland annat på sin Instagram.

Annons

”Åh, vad jag kommer sakna Leif GW”, kommenterar en av Anders följare.

”Saknar dig redan lycka till med boken”, hälsar en annan

Leif GW Persson kommer att bli saknad i tv-rutan av både programledarkollegor och tittare. Efter att ha delat sina tankar kring kända kriminalfall under så många år har han blivit en självklar del av mångas söndagsmorgnar. Om han kommer att ersättas är fortfarande oklart. Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4 berättar för Expressen att han är oersättlig.

– Det finns bara en Leif GW, det går inte att ersätta honom. Hans popularitet handlar om så mycket mer än kriminologi, säger Viveka Hansson till tidningen.

Leif Gw:s ord om avhoppet: ”Vi skiljs som vänner”

Leif GW valde att göra sin uppsägning officiell genom att dela avhoppet med tittarna i direktsändning. Anledningen bakom valet att sluta var både hans stigande ålder och lusten att slutföra skrivandet av flertalet böcker.

Annons

– Jag fyllde 79 år för några veckor sen. Då fattade jag ett beslut att jag skulle ägna återstoden av min tid, i den mån jag kommer att få någon, till att skriva klart ett par böcker som har blivit liggande, berättade han i Nyhetsmorgon.

Han framförde dock att han trivts bra på kanalen och med kontakten han har fått med alla tittare.

– Både med tittarna, speciellt när vi haft olika uppfattningar om saker vilket har hänt, och det är då man lär sig saker. Och jag har trivts alldeles utomordentligt med min arbetsgivare. Vi skiljs som vänner. De har visat stor fördragsamhet med en snart 100-årig medarbetare, sa han.

FOTO: TT/ TV4

Annons