LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Öfvergård klar för ny serie – återvänder till Kanal 5

15 feb, 2023 
André Färnsveden
Anders Öfvergård
För två år sedan valde TV4 att bryta med Anders Öfvergård.
Nu är han klar för en ny tv-serie.
I det här programmet får jag vara den som jag oftast är, säger Anders till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mattias om bråket med Anders Öfvergård tittarna inte får se: ”Skitförbannad”Brand logo
Mattias om bråket med Anders Öfvergård tittarna inte får se: ”Skitförbannad”

Anders Öfvergård, 55, är för många även känd som ”Arga Snickaren”. Programmet, som gick på Kanal 5, blev genast en succé. Efter det hade Anders även fler framgångar med kanalen innan han värvades till TV4 år 2017.

I sitt nya samarbete gjorde han flera framgångsrika program, såsom Fuskbyggarna, Anders knackar på, och Robinson. Men år 2021 valde TV4 att bryta kontraktet med snickaren.

Anders Öfvergård klar för nytt program

Tv-profilen har sedan uppbrottet med TV4 funderat på vad nästa steg ska vara. Och nu är det bekräftat, Anders tar sig an ett nytt projekt. Det blir ett program inspirerat av brittiska Renovation Nation, där Anders ska ”hjälpa människor att förverkliga sina boendedrömmar”.

Anders återvänder nu till kanalen där han började, alltså Kanal 5. I en intervju med Expressen berättar han nu om den stora lyckan.

Annons

– Tiden springer ifatt oss. Jag har blivit äldre och mer mogen. I det här programmet får jag vara den som jag oftast är, alltså oerhört stöttande, intresserad och nyfiken. Det finns ingen annan ambition med det här programmet än att det ska gå bra för de som är med, säger Anders Öfvergård till tidningen.

Anders Öfvergård om beteendet i nya tv-serien: ”Vek”

Vidare får Anders frågan om sin tv-persona och hur han kommer att vara i nya tv-serien. Han förklarar att han kommer att uppfattas som vek av en del tittare som är vana vid att se honom i andra program.

– Hur vill tittarna ha mig? Jag är med på att de som gillar Anders Öfvergård så som de tror att de känner mig kanske kommer tycka att jag är lite mer vek nu, men jag tror att om jag gör något som jag brinner för så kommer jag engagera tittarna ändå, säger han till Expressen och fortsätter:

– Och jag ser en utmaning som jag blir inspirerad av i att jag inte ska vara en kille som går runt och skäller på folk i det här programmet.

FOTO: Simon Eliasson/TT

Annons