LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Öfvergård om hälsoproblemen efter enorma viktraset

12 jun, 2020 
Anders Öfvergård om hälsoproblemen efter enorma viktraset
Anders Öfvergård har rasat i vikt under sin medverkan i Den stora hälsoresan.
Nu öppnar han upp om de svåra hälsoproblem som träningsprogrammet har medfört.
Annons
Anders Öfvergård avslöjar hälsoproblemen efter enorma viktraset: ”Fruktansvärt”Brand logo
Anders Öfvergård avslöjar hälsoproblemen efter enorma viktraset: ”Fruktansvärt”

Under våren har Dplay-tittarna fått hänga med när Agneta Sjödin, 52, Martina Haag, 55, Anders Öfvergård, 52, Måns Möller, 45, Özz Nujen, 44, och Martin Melin, 53, tagit sig ann 16 weeks of hell. Den omtalade träningsformen innebär att man i fyra månaders tid följer ett strikt kost- och träningsschema. Programmet Den stora hälsoresan har resulterat i flertal rubriker efter stora bråk och enorma viktras.

Måns Möllers chock-förändring

Måns Möller har dragit till sig en hel del uppmärksamhet gällande sin medverkan i programmet. Måns har nämligen satsat fullt ut och genomgått en stor utseendeförändring, vilket Instagram-följarna reagerat starkt på. Efter flertal oroliga kommentarer bemötte Måns själv kritiken och menade att det inte var någon fara över hans välmående.

”Jag ser ju hur mitt ansikte ser ut jag är inte blind men det kommer ordna upp sig jag ska bara pusha lite till. Jag har mitt eget lilla mål”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

Anders Öfvergårds viktras:”Jag var lite orolig ”

Någon annan som genomgått en stor utseendeförändring är Anders Öfvergård. Tidigare i säsongen insåg han att han tappat så mycket vikt att det oroade honom.

Annons

– Det får inte bli så att man inte ser välmående ut. Jag gör ju det här för att jag vill må bättre, sa han då i programmet.

Anders tog även upp problemet med den personliga tränaren Tony för att få förändring. Tillsammans kom de fram till att han skulle äta mer kolhydrater framöver.

– Det känns bra. För jag var lite orolig när vi ska gå in i deffen om jag då ska tappa igen, ska jag komma ner på 70 kilo? Det vägde jag när jag var 14, det går ju inte, förklarade Anders Öfvergård.

Stora hälsoproblemen efter strikta schemat

Nu har han följt kost- och träningsschema fullt till pricka och tagit sig hela vägen till slutet. På Instagram delade han nyligen med sig av några ord om det stora resultatet.

– Jag har fått ett dramatiskt mycket mindre midjemått, säger Anders i en video.

Men i det senaste avsnittet av programmet öppnar Anders upp om att det inte bara varit en dans på rosor. Han har nämligen märk stora skillnader på sin hälsa efter det strikta programmet.

Annons

– Vi är ju i den sista deffveckan där keton är en raket skulle jag säga och man märker ganska tydligt när man kommer in i keton för nu har jag inte bajsat på tre dagar. Jag äter upp allt jag får i mig, jag gör av med allt jag får i mig, säger Anders Öfvergård och fortsätter:

– Extremt mycket gaser i magen om vi om vi nu ska gå den här vägen. Jag fiser fruktansvärt mycket.

För att få ihop tiden till att hinna med all träning och förberedelserna för matlådor har Anders även behövt trappa ner på sömnen.

– Jag tror att jag snittar fem timmar per natt i sömn, för att få ihop det, säger han.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Dplay

Annons