TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Anders Öfvergård kunde inte gå: "Min fru fick hjälpa mig"

13 apr, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Anders "Arga snickaren" Öfvergård tvingas äta smärtstillande tabletter varje dag för att klara av "Let's dance". Så sent som i helgen kunde han inte ens gå upp ur sängen på egen hand – och fick stöttas av sin fru.
Annons

Anders Öfvergård, 49, har haft en mardrömsvecka. I lördags morse drabbades “Let’s dance”-deltagaren av svåra smärtor i ryggen och i nacken, så pass att han knappt kunde förflytta sig på egen hand och tvingades akut att åka till en kiropraktor.

– Det gjorde ont i hela kroppen. Jag kunde inte gå upp ur sängen själv, så min fru fick hjälpa mig. Ryggen och nacken var helt låsta, så jag tog några Voltaren och åkte in till kiropraktorn, säger han till Hänt.

Under helgen förlorade Anders Öfvergård och danspartnern Cecilia Ehrling, 32, också två övningsdagar till följd av skadan. I stället fick de bara teoretiskt gå igenom koreografin och först börja träna igen på måndagen. För att klara av att dansa i programmet i kväll, och att dessutom göra det i nästa program som sänds redan i morgon, tar Anders Öfvergård starka, smärtstillande tabletter varje dag.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har varit frustrerad för att jag inte kunnat träna ordentligt, men sedan kände jag “sluta gnäll och kör”. Man älskar ju Voltaren, det gillar jag som fan. Jag tar det varje morgon, säger han.

Är du rädd för att ryggen och nacken ska låsa sig igen?

– Nej, om jag springer runt och är rädd, då kommer jag garanterat att skada mig. Att vara rädd ligger inte i min natur. Men man känner ju att musklerna är på toppspänn, säger han.

Samtidigt passar Anders Öfvergård på att skicka en pik till sin konkurrent  Samir Badran, 26, som under gårdagens repetitioner skadade sin näsa när han krockade med sin danspartner  Sigrid Bernson, 28, och tvingades att uppsöka läkare.

– Jag gnäller inte, men däremot gnäller Samir om sin näsa hela tiden. Men ska han dansa med näsan? Nej. Han ska väl dansa med benen, han ska inte ligga på näsan och snurra runt. Sluta gnäll, säger jag, säger Anders Öfvergård och skrattar.

Foto: IBL

Annons