LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Lundins ekonomiska kris – drabbad av okänd sjukdom mitt i allt

15 apr, 2024 
Anders Lundin har aldrig berättat att han drabbats av en sjukdom.
Nu berättar han om tuffa tiden, både med hälsan och den ekonomiska fronten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från RobinsonBrand logo
Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från Robinson

Anders Lundin, 65, är tillbaka som programledare för Robinson och det är något som både tittarna och deltagarna överlyckliga för. Men för Anders var det inte lika självklart att göra comeback i programmet. Faktum är att han delvis gjorde det för sina barns skull.

– Det är ju ett program som är väldigt uppskattat och kul att prata om. Men sedan så var jag också väldigt frestad av att göra något som mina barn skulle tycka var coolt, för allt jag gjorde som de skulle tycka var coolt, det gjorde jag innan de fanns, säger han när han gästar podden Värvet.

Anders Lundin om ekonomiskt tuffa tiden

Annons

– Jo men bakgrunden är väl att jag hade några väldigt tuffa år, ja det var väl rent ekonomiskt. Det var ju pandemin och då la SVT ner Allt för Sverige, två säsonger av tre och även naturprogrammen pausades, som jag tycker mycket om, säger Anders i podden och fortsätter:

– Min reflektion först när det gäller lojalitetsbiten var väl att det var riskabelt att säga ja, men sedan förstod jag att det är ju riskabelt att inte säga ja. För jag hade ingen känsla heller att Allt för Sverige var ett program som SVT älskade, utan mer en känsla av att man letade efter nya koncept.

Anders menar också att SVT aldrig haft någon skyldighet att förse honom med jobb och då kom han till en insikt:

– Och då kände jag också att då har ju inte jag någon skyldighet tillbaka.

Anders Lundin om sjukdomstiden

Anders menar att ett konkret erbjudande med andra ord det säkraste. Men mitt i allt det här var han också jättesjuk, som han själv beskriver det.

– Det påverkade mitt liv rätt mycket efteråt, det var ett år som jag var väldigt sjuk. Det var behandlingen som var jobbigt och skrämmande och läskig. Men sedan blev det bra.

Anders får då frågan om det var cancer som det rörde sig om.

– Nej vet du, jag googlade ingenting, jag frågade ingenting och jag sätter inget namn på det heller.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons