LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Lundins familjeliv – gifte sig med 14 år yngre SVT-kollegan

20 mar, 2023 
Anders Lundin och Kerstin
Anders Lundin är just nu aktuell med en ny säsong av Robinson.
När han inte leder äventyrstävlingen umgås han med familjen bestående av de två barnen som han har ihop med SVT-kollegan Karin Ryhed Lundin.
Läs om hans hemlighetsfulla familjeliv här!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från RobinsonBrand logo
Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från Robinson

Cirka 20 år har gått sedan Anders Lundin, 64, slutade leda Robinson. Det var mellan 1999 och 2003 som han var programledare för det populära äventyrsprogrammet. Nu är det dags igen, under vårsäsongen 2023 ser vi just Anders i spetsen.

Han har tidigare berättat för Hänt hur det kändes att kliva in i rollen, efter ett så långt uppehåll.

– Jätteroligt, det var skojigt. Det kändes väldigt normalt och vanligt att kliva in i khaki-kläderna igen och hålla i öråd, sa Anders då till Hänt.

Det kändes inte alls att du hade varit borta ett tag?

– Nej, inte när det började. Då kändes det som jag inte gjort något annat i mitt liv.

Anders Lundin gifte sig med SVT-kollegan: ”Sjöng faktiskt en duett”

När Anders inte syns i tv-rutan umgås han gärna med familjen. Det var 2003 som han gifte sig med kärleken Kerstin Ryhed Lundin, 50. Paret träffades när Kerstin körade bakom Anders i en show på Mosebacke i Stockholm 1999, något som han berättat om för Expressen.

Annons

– Vi sjöng faktiskt en duett i showen, och jag minns att det var en improvisation på slutet, där hon alltid var roligare än jag. Det var nog viktigt för mig. Sen för ett år sen hittade jag faktiskt en vhs med föreställningen, så det är nästan som att jag har ögonblicket då vi blev förälskade, sa han då.

Anders och Kerstin på event 2023
Anders och Kerstin på event 2023. Foto: TT

Det är inte enda gången som Kerstin körat bakom Anders. Hon har nämligen varit körsångare i SVT:s Allsång på Skansen under många års tid. Faktum är att när maken Anders var programledare för Allsång på Skansen så stod hon bakom honom på scenen och sjöng.

Anders Lundins privata familjeliv – sonen Adrian och dottern Mathilda

Anders och Kerstin har två barn tillsammans – sonen Adrian,16, och dottern Mathilda, 14. På sociala medier visar Anders inte upp mycket av familjelivet utan i hans Instagram-flöde syns mest jobbrelaterade uppdateringar till.

I intervjun med Expressen kommenterade även Anders glädjen över vilken bra matchning han och frun Kerstin är.

– Vi tycker så klart väldigt mycket om varandra. Vi har roligt, känner igen oss i varandra, och har förståelse för varandras sätt att vara och reagera. Det tror jag är viktigt: Som hon uppfattar mig, tycker jag stämmer med hur jag är.

Hänt har sökt Anders Lundin och Kersten Ryhed Lundin.

FOTO: TT

Annons