Artikeln innehåller reklamlänkar

Anders Lundin om att bli pappa som 48-åring: ”Lite tokig”

Det gick inte snabbt för honom att hitta sin Kerstin. Men Anders Lundin hade inga problem med att bli pappa första gången vid 48.

Den 8 september fyllde Anders Lundin 60 år och samma dag fyllde hans fru Kerstin 46. Risken för att de ska glömma bort varandras födelsedagar är med andra ord minimal.

Paret träffades 1999 i samband med att Anders skulle sätta upp en show på Mosebacke i Stockholm. Han behövde en körtjej och tänkte genast på sångerskan Kerstin.

– Jag visste knappt vem hon var, men hörde ändå av mig själv för att fråga henne om hon ville vara med. Undrar fortfarande hur min hjärna kopplade ihop allting, berättar han i en intervju med Allers.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

Efter att de gjort en duett ihop blev Anders kär. Det han framför allt föll för var hennes leende, hennes stora, yviga hår och hennes blick. Som tur var så var känslorna besvarade. De gifte sig redan för 15 år sedan, 2003, och fick några år efter det barnen Adrian, 11, och Matilda, 9.

Det var alltså först då han var 48 år gammal som Anders blev pappa för första gången. Orsaken till att det inte hade skett tidigare var att programledaren inte hittade någon han ville bilda familj med förrän han träffade Kerstin:

– Jag har alltid velat bli pappa, men det gäller ju att man hittar en mamma som passar först och det gjorde jag när jag träffade Kerstin.

Men att han blev pappa sent i livet är inget Anders ser som något problem. Detta eftersom han är en fantasifull och lekfull person. Kanske är något som hållit honom ung i sinnet också att han tidigare både har lett barnprogram som ”Björnes magasin” och ”Bullen”, och från 2001 fram till 2012 var med och gjorde den satiriska krogshowen ”R.E.A.”. Programledaren förklarar:

– Nu har ju barnen blivit ganska stora, men jag har aldrig haft några problem med att vara lite tokig och ha roligt tillsammans. På senare år har det ju även bli vit mycket att följa med på deras aktiviteter, allt ifrån fotboll till dans och fiollektioner. Det gör jag gärna.

För närvarande leder Anders populära realityserien ”Allt för Sverige” på SVT. Själv säger han att det är ett av de roligaste jobb han någonsin haft.

LÄS OCKSÅ: Anders Lundin: ”Allt för Sverige har vunnit en Emmy”

LÄS OCKSÅ: SVT ber om ursäkt till Madde efter Lundins elaka ord

Foto: Ibl

SENASTE NYTT!