Anders Lundin tar en paus – därför tar han ett steg tillbaka: “Lite mycket”

26 mar, 2023 
https://image.hant.se/Jonna-Lawaets-byline.png.jpg?imageId=9007046&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Jonna Lawaetz
Anders Lundin
Anders Lundin är högaktuell som programledare i nya säsongen av Robinson, hans föreställning på Uppsala stadsteater och snart påbörjas inspelningarna av Allt för Sverige.
Nu meddelar programledaren att han lägger ner sin show.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här ryker deltagarna ihop – efter utröstningen i Robinson
Här ryker deltagarna ihop – efter utröstningen i Robinson

Den nya säsongen av Robinson har dragit igång och Robinson-legendaren Anders Lundin, 64 är tillbaka som programledare för formatet efter närmare 20 år. Senast gången han programledde Robinson var 2003.

Han har tidigare berättat för Hänt hur det kändes att kliva in i rollen, efter ett så långt uppehåll.

– Jätteroligt, det var skojigt. Det kändes väldigt normalt och vanligt att kliva in i khaki-kläderna igen och hålla i öråd, sa Anders till Hänt då.

Det kändes inte alls att du hade varit borta ett tag?

– Nej, inte när det började. Då kändes det som jag inte gjort något annat i mitt liv

Så träffade Anders Lundin hustrun Kerstin

När Anders inte syns i tv-rutan lever han ett familjeliv tillsammans med sin fru Kerstin Ryhed Lundin, 50, och deras två barn sonen Adrian,16, och dottern Mathilda, 14.

Annons

Det var 2003 som Anders gifte han sig med kärleken Kerstin. Paret träffades när Kerstin körade bakom Anders i en show på Mosebacke i Stockholm 1999, något som han berättat om för Expressen.

– Vi sjöng faktiskt en duett i showen, och jag minns att det var en improvisation på slutet, där hon alltid var roligare än jag. Det var nog viktigt för mig. Sen för ett år sen hittade jag faktiskt en vhs med föreställningen, så det är nästan som att jag har ögonblicket då vi blev förälskade, sa han då.

Men det var inte enda gången som Kerstin körat bakom Anders. Hon har nämligen varit körsångare i SVT:s Allsång på Skansen under många års tid. Faktum är att när maken Anders var programledare för Allsång på Skansen så stod hon bakom honom på scenen och sjöng.

Därför lägger Anders Lundin ner – ställer in turné

Anders är inte bara aktuell i nya säsongen av Robinson, hans egna föreställning har premiär lördagen den 25 mars på Uppsala stadsteater och sedan kommer han återigen synas som programledare i Allt för Sverige, som spelas in under sommaren.

Annons

När Anders gästar Morgonpasset i P3 kan han avslöja att det blivit lite mycket på senaste och att han därför lägger ner sin egna föreställning under en period.

– Jag har varit på en liten turné med min föreställning med mina egna låtar, texter och visor, men den pausar jag lite grann. Det blev lite mycket, säger Anders i Morgonpasset.

Om Anders kommer återuppta turnén när schemat tillåter, är dock fortfarande oklart.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons