LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Eriksson fast i hemmet – kunde inte lämna: ”Osannolik upplevelse”

19 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Anders Eriksson
För Anders Eriksson var strålkastarljuset både en välsignelse och en förbannelse.
Nu talar han ut om otäcka tiden.
– Det låter helt sjukt men det är faktiskt sant, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosenBrand logo
Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosen

Anders Eriksson har en otrolig karriär att se tillbaka på och det är med gott samvete han nu kan luta sig tillbaka lite och vara mer selektiv kring sina jobb förfrågningar.

– Jag tar bara de jobb som jag själv tycker är kul, jag tackar nej till nästan allt. berättar han för Hänt.

Nu ser han istället till att spendera mycket tid med sambon sedan 22 år – Malin Karlsson, och tillsammans passar de på att gå på föreställningar och göra sånt som karriären inte tillåtit i samma utsträckning tidigare.

Nostalgin hörs i hans röst när han berättar om karriärens berg och dahlbana. Den mest omvälvande tiden för Anders var efter det stora genombrottet med Macken.

Anders Eriksson kunde inte lämna hemmet: ” Folk var på en hela tiden”

Genombrottet med Macken var enormt och fick 4 miljoner svenska tv-tittare att bänka sig i sofforna. Galenskaparna och Aftershave hyllades och då framförallt Anders Eriksson och Jan Rippe som spelade de ikoniska karaktärerna. Anders Eriksson och Jan Rippe blev över en natt Roy och Roger med hela svenska folket och uppskattningen visste inga gränser när fansen ville få sin chans hylla artisterna ansikte mot ansikte.

Annons

– Jag kunde inte gå ut, folk var på en hela tiden. Det var en osannolik upplevelse som jag aldrig ens kunnat drömma om, berättar Anders för Hänt.

Men mellan alla hyllningar och trevliga fans som bad om autografer började också en allt mer otäck sida av kändisskapet visa sig.

Anders Eriksson fruktade för familjens säkerhet

Anders Eriksson berättar om den otäcka upplevelsen med stalkers som tillslut fick honom att anlita ett säkerhetsbolag.

Inte ens hemmet blev en säker plats. Det var många som kom förbi och ville ha en autograf eller en pratsund med sin idol – och det var väl en sak. Men när det började stryka omkring personer runt huset på nätterna började situationen kännas allt mer obehaglig för hela familjen.

– Det var folk I trädgården på nätterna, det var lite jobbigt. Jag fick anlita personer som fick hjälpa till så säkerheten runt där jag bodde i alla fall kunde upprätthållas säger han och forsätter:

– Det här låter ju helt sjukt men det är faktiskt sant.

Förutom att folk strök omkring runt huset om nätterna dök det även upp märkliga brev och personer med hotfull attityd. Under den tiden hade Anders dessutom barn i huset och detta gjorde att situationen kändes än mer otäck.

Anders Eriksson fick tillslut med hjälp av säkerhetsföretaget situationen att lugna ned sig.

– Säkerhetsföretaget har hjälpt mig att spåra vissa personer och fått dem att lugna ned sig.

FOTO: TT

Annons