LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Borg om nya livet med Dominika Peczynski: "Jag bor varannan vecka i Stockholm"

20 mar, 2015 
AvAnna Shimoda
Anders Borg talar ut i Skavlan om skilsmässan – och livet med nya kärleken Dominika Peczynski. "Jag bor varannan vecka i Stockholm."
Annons

Det var i februari som Hänt Extra kunde avslöja att förre finansministern Anders Borg, 47, fallit för artisten Dominika Peczynski, 44.

– Anders äktenskap har knakat i fogarna ett bra tag. Inte blev det bättre då han träffade Dominika. Hon är karismatisk och sexig. Det är lätt att falla för henne, sa en källa till tidningen i samband med avslöjandet.

Anders talar ut hos Skavlan. Foto: IBL
Anders talar ut hos Skavlan. Foto: IBL

I samma veva valde Anders att tala ut om situationen i Expressen – ett beslut han nu berättar om i “Skavlan” i SVT.

Annons

– Det är många som skiljer sig. En skilsmässa tillhör privatlivet och då bör man prata så lite som möjligt om det. I grund och botten ska man skydda familjen och sina barn så långt det är möjligt. Vi var i den sitsen att vi ville ha så lite uppmärksamhet som möjligt. Då var det lika bra att tala med en journalist på en tidning och säga vad jag vill ha sagt. Då tänkte jag att vi skulle få lite mindre uppmärksamhet.

Dominika är Anders nya kärlek. Foto: IBL
Dominika är Anders nya kärlek. Foto: IBL

Blivande ex-frun Susanna och de tre barnen barnen bor kvar i Katrineholm. Anders är där femtio procent av tiden.

Annons

– Jag har fortfarande en koppling till min familj i Katrineholm. Jag bor varannan vecka där och varannan vecka i Stockholm.

Anders Borg med blivande exfrun Susanna. Foto: IBL
Anders Borg med blivande exfrun Susanna. Foto: IBL

 

Men han erkänner att jobbet som finansminister tärde på familjesituationen.

– Det är svårt att hantera familjesituationen och det är svårt att komma hem igen. Man brukar säga att de som har varit i krig aldrig kommer hem – egentligen. Jag har inte varit i krig, men har man levt så lång tid i den rollen är det svårt. Jag jobbade enormt många timmar och reste väldigt mycket. Då blir det mycket frånvaro.

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons