Artikeln innehåller reklamlänkar

Anders Bagges rädsla efter barnbeslutet: ”Skrämmande”

Anders Bagge berättar om rädsla inför att vara pappa i podcasten Bagge med vänner

Anders Bagge och makan Johanna Lind har länge varit öppna med deras längtan efter ett gemensamt barn. I ett nytt avsnitt av deras podcast Bagge med vänner, berättar Anders om sin oro inför den framtida papparollen.

Äkta makarna Johanna Lind, 47, och musikproducenten Anders Bagge, 51, gifte sig i somras inför sina nära och kära i ett storslaget bröllop. I parets egna realityserie Cirkus Bagge som har sänts på Tv4 under hösten, har tittarna fått följa med på den långa redan mot den påkostade festen.

I serien har Anders också varit öppen med sin sorg över att han kanske aldrig kommer få några egna barn. Paret har varit öppna med att de försöker få barn och att de pratat mycket om det.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

– Om man inte får det på egen hand, så finns det ju flera olika möjligheter idag, med forskning och så, sa Johanna i Cirkus Bagge i höstas.

I slutet av förra året startade de äkta makarna en ny podcast tillsammans vid namn Bagge med vänner, och nyligen släpptes ett avsnitt där ämnet var just att bli förälder i sen ålder.

– Självklart vill vi ha barn. Vi kan erkänna att vi inte direkt skyddar oss med livväst, det har man ju inte på sig. Så det får hända när det händer, men händer det inte. Men då är det som såhär att man har tappat hoppet och när man börjar tappa hoppet, börjar man försvara sig i den grejen: ”nej jag kommer aldrig bli pappa”, då är det mycket enklare att dra ner rullgardinen för sig själv och säga att det aldrig blev så. Samtidigt hade det varit väldigt roligt, förklarar Anders i podden.

Oro för alla stadier

Musikproducenten berättar att han funderat på hur han skulle bli som pappa, men att han inte tror att han egentligen skulle bli en bra förälder – vilket grundar sig i rädslorna han har inför ett potentiellt föräldraskap.

– Det finns en rädsla för alla de här stadierna. Det finns den här rädslan för när den är liten. Det finns en rädsla för att ungen hela tiden kommer härmas och avslöja mig, berättar Anders.

Senare i avsnittet förklarar att han alltså är rädd för vad det framtida barnet kommer råka höra honom säga saker, ta det ur kontexten och sedan gå och skvallra på honom till någon.

– Sedan finns det den här gränssättningen som jag kommer vara dålig på, för sedan är det ju så att i slutändan vill jag ha en kompis, fortsätter Anders förklara när han avslöjar sin rädslor.

– Jag tror du kommer vara en lekkompis, om du nu blir pappa. Men jag tror även att du kommer ha strama tyglar ändå, tröstar Johanna sin make.

”Åldringsprocessen är skrämmande”

En annan stor oro som Anders känner för om han skulle bli pappa, är just hans ålder. 51-åringen berättar i podcasten om olika scenarion han oroas över, att han exempelvis är rädd för att inte kunna vara aktiv med sina barn. Att det kommer vara svårt att i äldre ålder till exempel kunna spela fotboll, hockey eller något annat med sitt barn.

– Jag kommer ju inte kunna hyra in en fotbollsspelare varje gång mina ungar ska leka, det blir ju jättekonstigt, säger Anders och utvecklar resonemanget senare:

– Den här åldringsprocessen, den är ju förtrollande men den är också skrämmande. Plötsligt står man där med  en knappt hållbar DNA-stege och så träkäpp. Och så tänker jag att bara ta sig till affären kommer vara samma process då som det är att flyga till New York idag, hur kommer man då att klara av? För allt går ju långsamt, man har grått hår, man är väderbiten och man registrerar knappt kniven som sakta håller på att ta livet av en. Och så plötsligt hör man ”du, farsan ska vi inte lira lite hockey?

Johanna svarar att maken kanske har lite väl förutfattade meningar över hur det kommer vara att vara pappa, medan Anders menar att det bara är hans egna tankar.

– Jag hoppas att det kommer ett piller, så att när jag är 70 är jag egentligen bara 30, skämtar Anders.

Johanna är noga med att i slutet av avsnittet förtydligar att hon inte är med barn, utan att det bara är potentiella framtidsscenarion för att bli förälder på äldre dagar.

LÄS MER: Johanna Lind om livet med Anders Bagge: ”Vill ha kontroll”

LÄS MER: Därför ändrade Anders Bagge sitt eget tv-program

FOTO: TT/Stina Stjernkvist, TT/Eero Hannukainen

SENASTE NYTT!