LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Bagge hämtad av ambulans – okända hälsokampen: ”En tung period”

11 apr, 2024 
Idol-juryns egna Anders Bagge är vi vana vid att se glad och energisk. Men nu berättar han om hur han kämpat med sin hälsa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johanna Lind Bagge: Därför saknas Anders på röda mattanBrand logo
Johanna Lind Bagge: Därför saknas Anders på röda mattan

Folkkära tv-profilen Anders Bagge, 56, kopplar många ihop som Idol-juryns hund-älskande nallebjörn. I tv-rutan ser vi honom ofta med ett leende på läpparna, men de senaste 20 åren har han präglats av både psykisk och fysisk ohälsa.

I en intervju med Wellobe berättar Anders nu om sitt hälsotillstånd.

Anders Bagge om hälsokampen: ”Kaoset i mitt huvud”

Tv-profilen har bland annat tampats med koncentrationssvårigheter, hypokondri, panikångest och adhd. Dessutom har han haft ett högt BMI, såväl som en krånglande fotbollsskada.

– Jag har testat många dieter och jojobantat, men saknat träning och letar fortfarande efter ”det perfekta konceptet” för mig. Som allra bäst mådde jag när jag var ung och fysiskt aktiv, säger han och fortsätter:

Annons

– Det gav utlopp för min överskottsenergi och blev en frizon från kaoset i mitt huvud. Mitt mål nu är därför att testa en kombination av bra mat och motion.

Anders Bagge om att lida av panikångest

Anders har i många år jobbat och slitit på maxgränsen, och till slut kom det ikapp honom, då hans kropp sa ifrån. Bara att köra ett vanligt träningspass gick inte.

– Jag hade haft panikångest tidigare, men nu bröt jag ihop på en gata mitt i New York och blev hämtad i ambulans. Efter det följde en tung period då jag både misskötte mig själv, mina relationer och mina uppdrag, säger Anders och fortsätter berätta om sin träning men inte ens det gick:

– Ibland fick jag för mig att det skulle hjälpa att träna, men blev panikslagen och associerade svetten och pulsen med symptom på nya ångestattacker.

FOTO: TV4Play / LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons