Anders Bagges skräck inför mötet med Lotta Engberg: ”Trodde aldrig”

Anders Bagge och Lotta Engberg
Exklusivt

Anders Bagge är en av gästerna i premiäravsnittet av Lotta på Liseberg.
För Hänt berättar artisten nu om rädslan inför mötet med Lotta Engberg, samt sanningen om relationen sinsemellan.
– Jag försöker bara att inte tänka på det, säger han.
1:13

Efter reklamen: Anders Bagge och Johanna Lind Bagges kärlekssaga

(1:13)

Slå på ljud

Anders Bagge, 54, har länge varit ett välkänt ansikte för det svenska folket. Men det var inte förrän han medverkade i TV4-programmet Masked Singer 2021 som vi fick höra honom sjunga. Efter att gjort succé med sina framträdanden iklädd en björndräkt samlade Anders modet till sig och tävlade som sig själv i Melodifestivalen.

Låten Bigger Than The Universe blev en megahit och landade på andra plats i tävlingen. I sommar har Anders fullt upp med att turnera då han nu har en helt ny karriär som artist. När Hänt når Anders är förberedelserna inför sommarens spelningar i full gång.

– Den 18:e är det premiär i Örebro men innan dess sjunger jag på Lotta på Liseberg. Så det är kul, säger Anders till Hänt.

Anders Bagge insikt efter succén som artist: ”Borde börjat tidigare”

Anders Bagge är en av artisterna som gästar Lotta Engberg, 59, redan i premiäravsnittet av Lotta på Liseberg under måndagen.

– Det känns väldigt stort och det känns läbbigt. Allting är bara läbbigt hela tiden. Men det ska vara kul. Det känns ibland som att jag borde ha börjat med det här tidigare, att jag är lite sent ute bara. Men folk vill ju att jag ska komma så då får jag väl göra det, säger Anders och fortsätter:

– Det är roligt men jag har ju ingen erfarenhet av att stå på scenen på det sättet. Hade man börjat när man var ung så hade man haft det med sig, men för mig betyder det mycket att jag får sjunga och jag hoppas att folk tycker det är bra.

Ändringen i Allsång på skansen – beslutet för publiken

Se klippet här!

Stora rädslan inför mötet med Lotta Engberg – sanningen om relationen

Att Anders ska dela scen med Lotta Engberg är något som han anser spännande och så här beskriver han deras relation:

– Jag har träffat henne förut. Vi är bekanta inom branschen men vi sitter inte och grillar tre meter oxfilé ihop, säger han.

Även om duon inte känner varandra allt för bra så ser Anders glatt på sin medverkan. Däremot är han något nervös inför mötet med Lotta.

– Lotta Engberg är så härlig, det är ju jättekul och det känns som en ynnest att få gästa henne. Det känns stort att få vara med där och att man har kommit så långt att man ska få sjunga hos henne, det trodde jag aldrig.

Lotta kan ju vara ganska rapp och busig, gör det dig extra nervös?

– Ja, påminn mig inte! Jag försöker bara att inte tänka på det. Jag tror nervositeten kommer komma i bilen ner. Men man sjunger ju en låt som folk vill höra så då känns det ju skönt ändå.

Foto: TT

SENASTE NYTT!