LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför försvinner Anders Bagge från tv-rutan – verkliga anledningen

22 apr, 2023 
André Färnsveden
Anders Bagge
Anders Bagge är ständigt synlig i tv.
Men nu försvinner han efter säsongsavslutningen av Underdogs.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Bagges stora stöd till Johanna under Let's danceBrand logo
Anders Bagges stora stöd till Johanna under Let's dance

Anders Bagge, 55, är för de allra flesta känd som en av de fyra jurymedlemmarna i populära programmet Idol. Där har han suttit sedan sin debutsäsong 2008, med endast en paus år 2016.

Han är både låtskrivare och musikproducent – men förra året fick Sverige se en ny sida av Anders. Han ställde nämligen upp i Melodifestivalen, och framförde låten själv. Bagge imponerade på svenska folket och lyckas knipa åt sig en andraplats i tävlingen.

Anders Bagge om sin medverkan i Underdogs

Under våren har tittare dessutom fått se en ny sida av Anders. Han har nämligen varit hundcoach i programmet Underdogs på SVT. I fyra veckor kämpade han tillsammans med sin hund Sonja – men det räckte inte då Anders åkte ut innan semifinalen.

Annons

Anders hustru Johanna Lind Bagge är även hon med i serien och lyckades ta sig längre än maken. När Anders åkte ut sa han följande om sin medverkan.

– Jag är oerhört besviken, oerhört besviken, säger Anders med en sarkastisk underton som får hustrun att brista ut i skratt.

– Vad tar du med dig från det här?, frågar programledaren Anis don Demina.

– Ja jag hoppas jag får ta med mig frun hem tillbaka, skämtar Anders.

Vidare förklarar han att upplevelsen har gjort att han har kommit närmare hunden Sonja, som är en av de fem hundarna han har med hustrun.

Även om Anders åkte ut syntes han i rutan under både semifinalen och finalen som till slut vanns av Nicole Faciani. Nu försvinner programmet från tablå, och därför kommer tittaren inte längre att kunna se Anders Bagge i programmet mer.

Om han dyker upp någonstans innan premiären av Idol återstår att se.

Därför saknas Anders Bagge i Let's dance

Samtidigt som både Anders och Johanna har synts i Underdogs har hustrun tävlat i Let's dance. Vanligtvis brukar dansarnas respektive kunna synas i publikhavet – men inte Anders.

Annons

Han var med i den första deltävlingen, men det har blivit svårare för honom att befinna sig på plats. När Hänt pratade med Johanna Lind Bagge berättade hon om anledningen.

– Anders kommer inte den här lördagen nej. Han jobbar, så han har fullt upp med det. Han har ingen kontakt med mig ändå, säger Johanna och skrattar.

– Men han kommer peppa mig från där han är ändå.

Hinner ni ses något nu när det är så mycket?

– Det som är så bra är ju att Idol-turnén kör igång nu. Så vi jobbar på och synkar ihop det.

FOTO: Christine Olsson/TT, SVT

Annons