ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Bagge bryter tystnaden – sorgen efter bortgången: ”Förlorade..”

11 feb, 2023 
Anders Bagge
Anders Bagge väljer att tala ut om dödsfallet som kommit att påverka honom mycket.
Nu sätter han ord på känslorna.
”En av mina idoler”, skriver Bagge.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Bagge är artisten och musikproducenten som kommit att fånga många hjärtan med sin charm. Han har skrivits hits till ikoniska artister som Céline Dion, Madonna, Jennifer Lopez och Janet Jackson för att nämna några. Men det var inte förens han klev in som jurymedlem i musikprogrammet Idol som han blev riktigt folkkär hos svenska folket.

På sociala medier får vi ta del av hans liv ihop med hustrun Johanna Lind Bagge, men allt är inte en dans på rosor. Nu väljer han att berätta om sin sorg efter ett dödsfall som påverkat honom djupt.

Anders Bagges sorg: ”Du var en av mina idoler”

På Instagram tillängar Anders Bagge ett känslosamt inlägg till den framlidne kompositören, producenten och pianisten Burt Bacharach. Burt beskrivs som en pionjär och hans låtar har spelats in av fler än 1000 olika artister.

Annons

”R.i.P Burt Bacharach, du var en av mina idoler. Pappa skrev många av hans svenska texter ”Du ser en man”, ”Regnet det bara öser ner”, ”Snart så stiger solen upp igen”. Usch nu förlorade vi en av de största legenderna”, skriver Anders Bagge på Instagram.

Fram till 2014 hade Burt Bacharach skrivit 73 amerikanska och 52 brittiska topp 40-hits. Han vann Grammy Awards hela sex gånger och Oscar tre gånger, dessutom fick han polarpriset 2001.

Han ansågs ha varit en av 1900-talets viktigaste kompositörer inom populärmusiken.

Anders Bagges karriär inom musiken: ”Så får jag en ångestattack”

Anders Bagge är inte bara låtskrivare. Visste du att han på 90-talet var medlem i bandet Legacy of Sound ihop med sångerskan Meja och Peter Swartling?

Trion fick dessutom en riktig hitlåt år 1993. Sången heter Happy, skriven av Bagge själv och Meja.

Förutom framgången på 90-talet har Anders Bagge skrivit musik till Beck-filmerna och medverkat i Masked Singer Sverige.

Idoljuryn: Anders Bagge, Katia Mosally, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.
Anders Bagge i Idol-juryn med Katia Mosally, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Och i Melodifestivalen-tider som dessa minns vi alla säkert när Anders Bagge förra året charmade tittarna med framträdandet Bigger Than the Universe.

Annons

Trots enorm scenskräck gick det hela så bra att Bagge slutade på en andra plats i tävlingen. Han föll precis på målsnöret mot konkurrenten Cornelia Jakobs som knep första platsen och fick åka och tävla för Sverige i Eurovison.

I SVT:s talkshow Carina Bergfeldt beskrev han sin skräck över att ställa sig på Mello-scenen.

– Det värsta som kan hända är att jag känner att jag inte gjorde allting innan, att jag inte förberedde mig tillräckligt, det kanske är en sak. Den andra saken är att jag hoppas att jag kommer ihåg texten, och att jag inte blir som tjuren Ferdinand. För det är lite så det kommer vara. Att jag tänker ”nej”, och så får jag en ångestattack och så går jag inte ut, förklarade Anders Bagge.

Anders Bagge med bidraget Bigger Than The Universe i Mello.
Anders Bagge med bidraget Bigger Than The Universe i Mello.

Hänt har sökt Anders Bagge.

FOTO: SVT / TT

Annons