Amy Diamond har haft ångest sen tonåren: "Jag gråter jättemycket"

Enda sedan tonåren har Amy Diamond brottats med sin ångest. Familjen och att gråta är hennes sätt att bearbeta sjukdomen. "Det lättar på trycket", säger hon till tidningen Allers.

Från det att Amy Diamond, 23, var i yngre tonåren har hon lidit av ångest. Hon drabbas av en förlamande känsla, får tyngre andning och svårt att fokusera på vad andra säger. Attackerna var extra tuffa innan hon förstod vad det var.

– Det jobbigaste var att jag kände mig så ensam. Jag pratar hela tiden om hur jag mår, men det känns som att ingen förstår, har hon tidigare berättat i TV4.

Hennes mamma, Chrisbeth, 46, har varit väldigt viktig för henne i processen att förstå men hon har även läst på om ångest för att bli bättre på att ta sig igenom de svårare perioderna.

Amy Diamond afasdsadads. Foto: IBL

Amy Diamond. Foto: IBL

– Jag gråter jättemycket. Det känns samtidigt bra eftersom det lättar på trycket. Gråtandet är ett sätt att bearbeta ångesten. Ett annat är att prata öppet om den. Förutom min mamma är det min storasyster Danielle som jag pratar mest med, berättar hon för tidningen Allers.

Sångerskan trodde till en början att hon precis som många andra led av prestationsångest men har med tiden insett att det hon drabbas av är allvarligare. Hon tror att många unga skulle bli hjälpta av om förståelsen för psykisk ohälsa ökade genom att ångest och depression blev en del av undervisningen i skolan.

– När jag själv drabbades första gången läste jag om den amerikanska skådespelerskan Emma Stone som berättade om sin ångest. Jag älskade henne för att hon var så öppen med det.

Amy till

Amy tillsammans med sin mamma Chrisbeth i “Postkodmiljonären”. Foto: TV4

Ångesten för dock inte bara med sig nackdelar, den har även gett henne en närhet till sina känslor som hon har nytta av inte minst i sin karriär som skådespelerska. Tidigare i år gjorde hon långfilmsdebut i “Min lilla syster” där hon kunde använda sina egna erfarenheter när hon gick in i rollen som Katja som lider av ätstörningar.

– Jag är tacksam för att jag kan känna mycket, både stor glädje och djup sorg.

Andra läser också:

Den här tjejen imiterar karaktärer från OITNB och nailar dem totalt

Olikheterna blev för mycket – nu går Bingo Rimér och Katrin Zytomierska skilda vägar

De påstod att hennes viktnedgång var fejk – här visar hon näthatarna

Senaste nytt