LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Amy Deasismont om tiden efter uppbrottet: ”Ett jävla helvete”

07 aug, 2022 
Amy Deasismont och Charlie Gustafsson var ett par i sju år innan de gick skilda vägar tidigare i år.
I Sommar i P1 berättar Amy nu om tiden efter uppbrottet.
– Ett rent jävla helvete, berättar hon.
Annons
Siw Malmkvist – från arbetarfamilj till schlagerdrottningBrand logo
Siw Malmkvist – från arbetarfamilj till schlagerdrottning

Det var i mars tidigare i år som Amy Deasismont och Charlie Gustafssons gemensamma manager Agneta Thulin bekräftade att kändisparet gjort slut. De hade då varit ett par i sju år.

Vår tid är nu-skådisen har tidigare berättat om deras första möte.

– Hon såg mig på ett sätt som jag inte har upplevt så många gånger. Det var ögonen. Amy är väldigt närvarande. Hon är min stora kärlek och bästa vän. Vi är nästan en och samma, sa han då.

Även Amy Deasismont har berättat om sina känslor för Charlie Gustafsson.

– Det är intressant, det här med att vara kär och älska någon, för när man hittar någon som man klickar med på alla plan börjar man ifrågasätta hur kär man har varit innan, sa hon i podcasten Livshjulet.

Annons

Men nu är det slut och i Sommar i P1 berättar Amy om tiden efter uppbrottet och identitetskrisen som kom med att allt inte blev som man tänkt sig.

Amy om tiden efter uppbrottet: ”Ett jävla helvete”

Amys sommarpart handlar mycket om dåtid, nutid och framtid och utspelar sig till stor del i ett överfullt källarförråd. Det handlar om att behöva möta sitt förflutna och att acceptera att livet inte blev som man tänkt sig.

– Tanken på att aldrig någonsin mer älska någon känns ganska lockande när man river igenom låda efter låda med blekta lakan som tappat sin färg, trasiga handdukar som luktar lite konstigt och en bränd kastrull i en påse. Jag lägger den i slänghögen och undrar om min mamma kände likadant när hon rensade garaget efter skilsmässan. Det måste hon ha gjort, för det är ett jävla helvete att rensa ett förråd. Och det är ett ännu större helvete när man övertygat både sig själv och sina bästa vänner att man inte behöver någon hjälp, säger hon.

Annons

Hon berättar också att hon alltid sett fram emot att fylla 30, men att hon också alltid trott att livet skulle se väldigt annorlunda ut då.

– Jag minns att jag tänkte att jag skulle ha ett hem, en relation, någon som sjunger på mig för morgonen och kanske planerar en överraskning på dagen. Och kanske ett barn eller två, säger hon och fortsätter:

– Det var väl kanske inte såhär jag hade sett månaderna innan min 30-årsdag framför mig. Singel, barnlös och identitetskris.

Innan Amy fick tillträde till sin nya lägenhet bodde hon hos sin lillasyster Lisa, som även hon hade kommit ut ur ett långt förhållande.

– I glappet mellan bostäderna, glappet mellan den jag var och den jag ska bli, fick jag bo hos min lillasyster Lisa i hennes etta. Lisa som också kommit ut ur en lång relation och förstår allt jag känner och tänker. Där sover vi i samma säng och bestämmer oss för att hitta en samboserie som vi ska följa ihop. Nu när det är hon och jag igen, utan pojkvänner som vi ger nästan all vår tid till, säger hon i sommarpratet.

Annons

Så mår hon idag: ”Jag är 100 kilo lättare”

Men förrådet blev rensat tillslut och Amy berättar att hon idag känner sig 100 kilo lättare.

– Förrådet blev rensat och tomt tillslut. Med mig har jag tagit de sakerna som jag vill ha kvar. Det är ordning och reda, säger hon.

– Iklädd svart klänning och strumpbyxor lägger jag nycklarna i den nya ägarens händer och känner mig fri. Fri och förväntansfull inför var livet ska ta mig härnäst. Jag andas ut. Jag är 100 kilo lättare. Jag är varken kvar i förrådet eller det förflutna. Nu är jag klar, avslutar hon.

FOTO: TT

Annons