TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Amilia Stapelfeldts ord efter kritiken i Big Brother

21 apr, 2020 
Emil Karlsson Lagnelius
Big Brother 2020: Amilia
Amilia Stapelfeldt har – utan att veta om det – fått utstå mycket hat under sin tid i Big Brother.Nu talar hon ut om tittarnas raseri – och berättar om stödet från Joakim Lundell.
Annons
House tour i Big Brother-huset 2020Brand logo
House tour i Big Brother-huset 2020

Det var Amilia Stapelfeldt, 25, som fick lämna under måndagens veckofinal av Big Brother. När Hänt når henne har hon knappt hunnit sätta foten utanför det beryktade huset i Farsta.

– 71 dagar blev det, reality-Sveriges längsta immunitet genom tiderna. Viktigt att poängtera när det var så många tävlingslystna män där inne, säger hon.

Och det är en helt ny verklighet som Amilia nu kommer ut till. Med 71 dagar isolerad i ett hus, utan nyheter och social kontakt med människor andra än de övriga deltagarna, har hon mycket att hämta igen.

– Det hade räckt för mig att bara greppa Big Brother-biten. Men att parallellt med det försöka förstå Corona, där hela världen är med på vad som händer utom jag, det är nästan svårare.

“Jag vet inte vad jag fått kritik för”

Du har fått utstå mycket hat i kommentarsfält. Vad säger du om det?

– Jag har inte gått igenom alla kommentarsfält på nätet ännu. Det avråder alla mig starkt från att göra.

Annons

Har du fått höra något vad som skrivs eller har du undvikit det?

– Jag vet inte vad jag har fått kritik för. Trots att jag inte har sovit en blund i natt så är det oändliga mängder saker att läsa ikapp. Jag har börjat med privata meddelanden och har inte hunnit se vad folk har stört sig på med mig. Men jag förstår dem.

Hur kan du säga det?

– Jag är en smart, ung tjej och står för det. Bara det är väl bland det mest provocerande man kan vara. Sen är jag ganska bestämd och mjäkar inte med och det kan folk störa sig på.

– Jag var införstådd från början med att folk kommer ha åsikter om mig och jag är helt fine med det. Men jag står för allt jag har gjort där inne. Då kan man tycka att jag tål att ifrågasättas eftersom jag står för min sak. Men det är ju inte jättekul om det blir hat.

Fina stödet

När Amilia åkte ur Big Brother haglade det in negativa kommentarer på Big Brothers Instagram-konto. Då ryckte influencern Joakim Lundell ut till Amilias försvar:

Annons

“Vad är nivån här inne? Blir ni så påverkade av ett tv-program att ni måste kasta med personangrepp och kränkande texter om dessa personer? Vad är ni vuxna människor för förebilder för våra unga?”, skrev Lundell som under säsongen gjorde ett kortare gästspel i Big Brother-huset.

Amilia är rörd av stödet:

– Jag har sett Jockes kommentar, men inte vad folk har trollat. Det är jättefint av honom och jag tycker att han gör helt rätt. Han är ju en av Sveriges största influencers och har en superstor plattform, då är det jättebra att han markerar var gränsen går eftersom det är många som lyssnar på honom. Jag och Jocke hade en fin stund när han var inne i huset och jag är tacksam att han ryckte ut.

Annons