LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Amelia Adamo: Så var Lucios sista timmar i livet

08 mar, 2024 
AvLeif Schulman
Amelia Adamos stora kärlek Lucio dog bara en vecka efter sin cancerdiagnos.
Nu berättar hon om hans sista timmar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Röda mattan med Robin ”Elecktra” WernerBrand logo
Röda mattan med Robin ”Elecktra” Werner

Tidningsdrottningen Amelia Adamos, 77, liv har varit fyllt av äventyr, romantik och en enastående karriär inom journalistiken.

Men här har även rymts hjärtesorg och tragik.

Tidningskarriären har gått spikrakt, från första reportertjänsten 1975 till att bli Sveriges främsta tidningsmakare med de egna magasinen Amelia och Tara, allt fulländat med Stora Journalistpriset 2003.

För Amelia var det karriären i första hand, men 1983 gifte hon sig med Lars G Ericsson med vilken hon fick två söner.

Han dog i cancer 1984 och Amelia träffade Aftonbladet-bossen Torbjörn Larsson som hon var sambo med fram till 2009. Då, vid 62 års ålder slog den stora passionen till.

Mötte Lucio Benvenuto på sommarfest

Italienfödda Amelia mötte den jämnårige Lucio Benvenuto på en sommarfest.

– När jag träffade Lucio var det som om cirkeln slöts. Han var en manlig mamma för mig, som kom in med vitlök och pasta och bara tog över köket. Av honom fick jag något jag längtat efter i hela mitt liv, men aldrig fått, berättar Amelia för Expressen.

Annons

Lucio var enligt Amelia precis det hon längtade efter. Hennes tidigare förhållanden hade varit inriktade på intellektuella samtal och diskussioner. Med Lucio var det annat.

– Jag blev förälskad i att han var så praktisk, han var som en hantverkare. Han var den sortens man som jag aldrig har varit attraherad av. Jag har velat ha samtal, men med Lucio har jag skippat samtal. Jag har samtal med andra, berättade hon i AB för några år sedan.

Lucios cancerdiagnos

Men ödet slog till igen och Lucio fick en aggressiv benmärgscancer med hastigt förlopp och han somnade in 19 februari bara sex dagar efter cancerbeskedet.

Färden gick lugnt och utan smärtor. Vi var alla, barn och barnbarn, på plats och kärleksbombade honom till sista andetaget”, skrev Amelia i ett mail till sina vänner.

– Alla var där och Lucio hann uppfatta det. Jag tror att han dog lycklig. Lucio var så oerhört älskad av sina barnbarn, och de yngsta förstår inte vem som nu ska göra hans pannkakor, de var godast i hela världen, säger Amelia till Expressen.

FOTO: TT

Annons