TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Avslöjar hemliga stödet från Anders Bagge

15 feb, 2020 
Amanda Aasa är vän med Idol-jurymedlemmen.
Debutanten Amanda Aasa har ett speciellt stöd under Melodifestivalen – nämligen Anders Bagge.
– Jag hoppas på att få allt stöd jag kan från honom, säger hon till Hänt.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020Brand logo
Recap Melodifestivalen 2020

I årets Melodifestival är Amanda Aasa en av de mest okända namnen som ställer upp i deltävling tre. Det är dock flera som känner igen henne, vilket man kan göra från hennes medverkan i Idol. Det var år 2014 som Amanda lyckades knipa en guldbiljett i Malmö genom att framföra sin egenskrivna låt Wrong chemistry för juryn. Hennes audition gjorde då succé och blev viral. I hela tävlingen lyckades Amanda ta sig ända till gruppmoment i Stockholm, där hon sjöng One republics låt Counting stars tillsammans med fyra andra, men där tog tyvärr Amandas Idol-resa slut. Men Amanda hade åtminstone imponerat på jurymedlemmen Anders Bagge som valde att signa henne till sitt skivbolag där hon gav ut sin första singel.

När Hänt träffar Amanda under genrepet i Luleå berättar hon att hon fortfarande har kontakt med den kända jurymedlemmen.

– Jag blev ju signad av Bagge efter Idol så vi hade ett fint samarbete då, men det var inte rätt i tiden för någon av oss tror jag så det rann ut i sanden. Men vi har ändå en god kontakt.

Annons

Får du något stöd av honom under Mello? 

– Jag hoppas på att få allt stöd jag kan från honom under lördagen. Sen så har vi har pratat om mello en del, liksom hela projektet med allt som kommer efteråt med musiken och hela den resan, säger hon.

Amanda Aasa om karriären efter Idol

Hon berättar vidare att hon haft en lite trasslig väg med musiken efter sin medverkan i Idol.

– Jag har haft en lång och bumpy ride kan man säga. Jag var ung då och visste ingenting, jag var sjutton liksom. Jag behövde nog ta mina år. Under tiden har jag  jobbat som lärare och jag var inne på att söka in till att bli polis. Men nu är jag här. Nu åker jag med det här tåget, säger hon.

Kommer din familj vara på plats under lördagen i publiken? 

– Jag har bott här i Luleå så jag har en del släkt här och de kommer på delfinalen under lördagen. De tycker att detta är stort, det är det ju men det är svårt för mig att se när jag är i mitt i det, säger hon.

Tyvärr snubblade Amanda till slut på målsnöret och lyckades varken ta sig vidare till Andra chansen eller finalen i Stockholm.

FOTO: Pontus Lundahl/TT/Mattias Hansson/TT

Annons