Amadeus Sögaards starka ord till lillasystern Zoe Häggkvist

Amadeus Sögaard och Zoe

Amadeus Sögaard är storebror till 11-åriga Zoe Häggkvist.
I ett inlägg på Instagram berättar Amadeus att han upplever att de har fötts med olika förutsättningar i livet.
– Allt för att vi inte har likadan hudfärg, skriver han.
Slå på ljud

Artisten Carola Häggkvist, 53, har en väldigt nära relation till sonen Amadeus Sögaard, 22, som hon har sedan ett tidigare äktenskap med Runar Sögaard, 52. På Amadeus födelsedag delade Carola med sig av flera bilder på sonen och hyllade honom då till skyarna. Hon passade även på att kommentera hans relation till lillasystern Zoe Häggkvist, 11, som Carola adopterade från Sydafrika 2012.

Världens bästa bror”, skrev hon till en bild.

Carola, Amadeus och Zoe umgås väldigt ofta med varandra och via sociala medier får följarna en inblick i deras familjemiddagar och träffar. Efter att de alla tillbringat mors dag tillsammans förra veckan delade Carola med sig av ett kärleksfullt inlägg på Instagram om sina barn och deras fina syskonrelation.

”Blir såklart lycklig ända in i hjärteroten när man ser deras blickar mot varandra och en självklar acceptans i syskonskap när de två delar samma mamma!”, skriver hon i inlägget.

Amadeus Sögaards starka ord till Zoe

I veckan har det pågått en digital protest i solidaritet med Black Lives Matter. Många människor har lagt upp inlägg med syftet att uppmärksamma rasism och polisvåld. Med anledning av detta har Amadeus Sögaard valt att publicera ett Instagram-inlägg om sin lillasyster Zoe.

”Gör ont i mitt hjärta varje gång jag tänker på att min lillasyster kommer att utsättas för saker som jag aldrig kommer utsättas för. Känslor jag aldrig kommer att känna. Upplevelser jag aldrig kommer att uppleva. Situationer av utanförskap där hon blir illa behandlad, och jag kommer inte kunna ge henne ett svar på hur man bemöter det”, skriver Amadeus intill en bild på dem  två och fortsätter:

”Allt för att vi inte har likadan hudfärg. Allt för att människor kommer se annorlunda på henne. Allt för att rasismen finns överallt”. 

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Amadeus Sögaard uppmanar sedan sina följare att dela med sig av sina tankar, erfarenheter och tips kring hur man kan bemöta rasism. En person som har lämnat en kommentar är Amadeus pappa Runar Sögaard.

”Vilken härlig storebror underbara Zoe har välsignats med!!”, skriver han.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Instagram

SENASTE NYTT!