Idol 2023 marknadsföring banner

Amadeus Sögaards starka ord till lillasystern Zoe Häggkvist

03 jun, 2020 
Amadeus Sögaard och Zoe
Amadeus Sögaard är storebror till 11-åriga Zoe Häggkvist.
I ett inlägg på Instagram berättar Amadeus att han upplever att de har fötts med olika förutsättningar i livet.
– Allt för att vi inte har likadan hudfärg, skriver han.
Annons
Carola Häggkvists ord om dottern Zoe – efter succén
Carola Häggkvists ord om dottern Zoe – efter succén

Artisten Carola Häggkvist, 53, har en väldigt nära relation till sonen Amadeus Sögaard, 22, som hon har sedan ett tidigare äktenskap med Runar Sögaard, 52. På Amadeus födelsedag delade Carola med sig av flera bilder på sonen och hyllade honom då till skyarna. Hon passade även på att kommentera hans relation till lillasystern Zoe Häggkvist, 11, som Carola adopterade från Sydafrika 2012.

Världens bästa bror”, skrev hon till en bild.

Recept.se Nyhetsbrev

Carola, Amadeus och Zoe umgås väldigt ofta med varandra och via sociala medier får följarna en inblick i deras familjemiddagar och träffar. Efter att de alla tillbringat mors dag tillsammans förra veckan delade Carola med sig av ett kärleksfullt inlägg på Instagram om sina barn och deras fina syskonrelation.

”Blir såklart lycklig ända in i hjärteroten när man ser deras blickar mot varandra och en självklar acceptans i syskonskap när de två delar samma mamma!”, skriver hon i inlägget.

Annons

Amadeus Sögaards starka ord till Zoe

”Gör ont i mitt hjärta varje gång jag tänker på att min lillasyster kommer att utsättas för saker som jag aldrig kommer utsättas för. Känslor jag aldrig kommer att känna. Upplevelser jag aldrig kommer att uppleva. Situationer av utanförskap där hon blir illa behandlad, och jag kommer inte kunna ge henne ett svar på hur man bemöter det”, skriver Amadeus intill en bild på dem  två och fortsätter:

”Allt för att vi inte har likadan hudfärg. Allt för att människor kommer se annorlunda på henne. Allt för att rasismen finns överallt”. 

Amadeus Sögaard uppmanar sedan sina följare att dela med sig av sina tankar, erfarenheter och tips kring hur man kan bemöta rasism. En person som har lämnat en kommentar är Amadeus pappa Runar Sögaard.

”Vilken härlig storebror underbara Zoe har välsignats med!!”, skriver han.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Instagram

Annons