Därför gjorde Erica en tvärvändning i barnfrågan med Omer

ERICA, OMER
Exklusivt

Erica och Omer är ett nytt par för Älskar älskar inte-tittarna och de har minst sagt blivit populära! I kvällens avsnitt ändrar sig Erica när det kommer till att skaffa barn. Nu berättar hon för Hänt hur det egentligen ligger till!
0:47

Efter reklamen: Sandras barnbesked med Isaya – från Älskar, älskar inte

(0:47)

Den andra säsongen av Älskar älskar inte är i full gång och tittarna har redan förälskat sig i de nya deltagarna.

Ett par som är nya för den här säsongen är Erica, från Göteborg, och Omer, från Pakistan. I det första avsnittet berättade Erica mer om hur hon träffade sin Omer.

– Jag och Omer träffades online, genom gemensamma bekanta. Vi pratade om islam och min tro. Och han blev jätteglad över att jag har konverterat, säger Erica i programmet.

Under säsongens gång har vi fått följa Erica och Omer under deras första riktiga möte, vi fick även se deras fantastiska bröllop. Något mer som vi fått veta är att Omer och Erica gärna vill skaffa barn ihop.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ericas vändning i barnfrågan med Omer

Men i kvällens program, som går att streama på Discovery+, kommer Erica med en ny syn på saken.

– So baby, jag tänkte på det vi pratat om att jag kanske inte kan bli gravid och att vi kanske inte kan få biologiska barn. Men du vet, jag har två barn och de växer upp, så jag börjar känna att barn kanske inte är det viktigaste. Vi borde ta hand om oss själva, du och jag, vara tillsammans och resa tillsammans, säger Erica i programmet och fortsätter:

– Jag säger att jag kanske är klar med att ha barn. Jag känner att det är min tur att leva livet nu. Att ha barn igen betyder att börja om på ruta ett, jag vet inte om jag har det tålamodet. Jag är ledsen.

När Hänt når Erica berättar hon mer om det samtalet med Omer. Faktum är att både hon och Omer kände sig utmattade, då det hade varit enormt mycket intensivt filmande.

– Just den dagen så var jag på lite dåligt humör och jag kände att "varför ska han få allt serverat och allt ska vara som han vill, nu får jag sätta lite motspjärn här så att jag också får sätta mina gränser", förklarar Erica för Hänt.

Vännen avslöjar sanningen om Caspers kärleksliv

Erica om att skaffa barn med Omer – nya beslutet

Men på frågan om Erica fortfarande står fast vid sin åsikt om att hon känner sig klar med barn så berättar hon nu att så inte är fallet helt. Hon berättar också hur hon ser på adoption, som är ett av alternativen för henne och Omer.

– Ja alltså det vore fantastiskt! Men ja visst, adoption, varför inte? Men absolut att vi kan hjälpa något barn att få ett bättre liv och så vidare. Men alltså det är samtidigt ett så stort ansvar att ta sig an ett barn som inte är ens eget och växa upp i Sverige, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Han vill inte ha IVF och surrogatmamma.

Nu menar Erica att hon ska försöka övertala Omer till att gå med på IVF eller surrogatmamma, trots att det inte riktigt är enligt de muslimska riktlinjerna.

– Jag ska jobba på Omer, jag ska övertala honom på något sätt. Då blir det ju liksom hans biologiska barn så det är det jag vill, om vi nu ska leva hela livet tillsammans. Varför inte liksom? Jag kan inte se vad Gud skulle ha för problem med det om vi älskar varandra, vi är gifta, säger Erica till Hänt och fortsätter:

– Men han säger såhär; tänk på efterlivet, det är haram, det är förbjudet och Gud kommer inte acceptera det, om vi vill komma till paradiset så kan vi inte.. Tyvärr.

ÄLSKAR ÄLSKAR INTE

Omer och Erica pratade om barn.

FOTO: DISCOVERY+

Mattias om flickvännens oro inför Robinson: "Hon vet hur jag kan bli..."

Se klippet här!

FOTO: DISCOVERY+, PRIVAT

SENASTE NYTT!