Almenäs om Patrik: Många tjejer vill ha bad boys, inte jag

Hon är lycklig med pojkvännen Patrik Fahlgren. Jessica Almenäs säger att det är tack vare honom hon tog sig tillbaka så snabbt efter att ha gått in i väggen.

Det var för ett år sedan Hänt kunde avslöja att handbollsspelaren Patrik Fahlgren, 31, var Jessica Almenäs, 41, nya pojkvän. Men redan hösten 2015 då Jessica kollapsat efter en V75-sändning och tvingats ta en time out började hon försiktigt dejta Patrik. Och nu berättar programledaren i en stor intervju med Expressen hur han hjälpte henne ta tag i sitt liv, våga säga upp sig från TV4 och istället börja jobba för Kanal 5. Trots att Jessica också gick i terapi säger hon att det framför allt är tack vare Patrik hon befinner sig där hon är idag.

– Terapin gav mig verktyg att ta tag i saker. Men min pojkvän har inspirerat mig mest i att våga göra förändringar. Han tänker annorlunda än jag. Jag är trygghetsknarkare, men han får mig att våga testa och se att jag överlever, förklarar programledaren.

Jessica säger samtidigt att även terapin varit bra för henne:

– Just nu går jag inte hos någon terapeut, men jag tror att alla mår bra av att någon gång i livet unna sig att gå i terapi. Precis som vi går på gym och tar hand om våra kroppar behöver vi jobba med oss själva för att bli bättre personer.

Sedan i höstas har hon allt oftare börjat lägga ut bilder av sig själv och Patrik på Instagram. Mysiga bilder som fullkomligen lyser av kärlek.

LÄS OCKSÅ: Almenäs om avhoppet: ”Går inte att hålla det tempot”

Hon lovordar också pojkvännen och berättar vad det är som gör att hon älskar honom så mycket:

– Han är lugn, trygg, omtänksam och snäll. Snällhet är en underskattad egenskap. Många tjejer vill ha “bad boys”. Inte jag. Dessutom är Patrik rolig och smart.

Över nyår var kärleksparet på en mysig semester i Thailand där även Jessicas barn Jack, 11, och Dylan, 7, från tidigare förhållanden var med. Därifrån lade hon bland annat upp en bild från deras nyårsfirande på Instagram.

En sak som gör att Jessica känner sig så trygg med Patrik är att deras kärleksrelation växte fram långsamt. Han bor i Tyskland där han är proffs för klubben Melsungen i Kassel och hon i Stockholm. De har än idag ett väl fungerande distansförhållande:

– Jag har tagit det mycket lugnare och inte rusat in i relationen. Men det blev så ganska naturligt i och med att Patrik bor i Tyskland. Vi pratade mycket och skrev till varandra på WhatsApp. Därför kände vi varandra rätt bra innan vi tog steget in i ett förhållande.

LÄS OCKSÅ: Almenäs hemliga knep för att hålla kärleken vid liv

Bild: IBL

SENASTE NYTT!