ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Vem är den svenska skådespelaren Isac Calmroth i Ondskan?

09 nov, 2023 
Allt om svenska skådespelaren och stjärnskottet Isac Calmroth
Skådespelaren Isac Calmroth har kallats för ”det nya stjärnskottet på skådespelarhimlen”.
Han har setts i serier som bland annat Håll andan, Allt som blir kvar och nu spelar han huvudrollen Erik Ponti nyinspelningen av Ondskan som blir tv-serie.
Nu berättar han om kärleken, kända brorsan och hur han fick superkroppen inför rollen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändistätt på premiären av Börje Salming – här minglar idrottstjärnorna och hollywoodskådisarnaBrand logo
Kändistätt på premiären av Börje Salming – här minglar idrottstjärnorna och hollywoodskådisarna

Man har kunnat se Isac Calmroth, 25, göra roliga sketcher på Instagram och Youtube med bland annat Pantamera Humor. Han har också varit med i tv-serierna Helt perfekt, Håll andan, Älska mig och Allt som blir kvar.

Nu gör 25-åringen, som är uppvuxen på Södermalm i Stockholm, sin första huvudroll i tv-serien Ondskan som är baserad på Jan Guillous uppmärksammande roman med samma namn. Boken filmatiserades redan 2003 i den svenska klassikern Ondskan som vann tre guldbaggar och nominerades till en Oscar.

Isac Calmroth spelar den 16-åriga Erik Ponti som misshandlas av sin styvfar och som slåss i skolan. När han relegeras får han börja på den fiktiva internatskolan Stjärnsberg, som visar sig vara en värld fylld av förtyck och pennalism.

Annons

Hur fick Isac Calmroth rollen i Ondskan?

Men hur fick Isac Calmroth egentligen rollen som Erik? Allt började med att han provfilmade mot Christian Fandango, som spelar Otto Silverhielm i serien. De båda blev så nära vänner under inspelningen att de faktiskt har startat ett eget produktionsbolag ihop, som heter Triangeldrama.

– Jag gjorde en selftape hemma inför den här provspelningen med Isacs lillebror faktiskt, där han fick spela Ponti. Och jag kommer ihåg att jag verkligen sa det till Linton att, ”du måste söka den här rollen, du är perfekt för den”. Men han sa, ”nej men det är min brorsa som ska göra den”. Sedan träffades vi på call backen och då kände vi att vi hade en bra dynamik, säger Christian Fandango i Nyhetsmorgon.

Isac Calmroth och Christian Fandango.

Är Isac Calmroth bror med Linton Calmroth?

Och faktum är att Isac Calmroth inte är den enda kända personen i familjen. Han är nämligen storebror till Linton Calmroth, 23, som är musiker och skådespelare och som bland annat varit med i Lance vs Livet, Limbo och En mot en.

Annons

När Hänt intervjuar Isacs lillebror Linton berättar han mer om brödernas relation och hur stolt han är.

– Det är skitkul. Jag är väldigt glad för honom. Vi är ju lite av ett team jag och min brorsa. Det blir hans första huvudroll. Jag är så stolt, gåshud.

Bröderna står varandra mycket nära som bor och tillsammans.

– Jag har sett upp mycket till honom, hur han är, säger Linton.

Linton Calmroth Lance Hedman och Isac Calmroth.

Familjetragedin – Isac och Lintons mamma dog

Men förutom all glädje de delar har de också genomgått en stor tragedi ihop. När de var tonåringar inträffade en svår familjetragedi. Deras älskade mamma fick en plötsligt hjärtattack och gick bort.

– Det var väldigt hemskt. Hon var ung, hon var 37 och frisk och allting. Det förändrade livet. Man blir ju vuxen på ett sätt, säger Isac när han gästar talkshowen Bianca med Bianca Ingrosso.

Annons

Han berättar att det tragiska dödsfallet har gjort bröderna väldigt tajta.

– Vi har alltid varit det. Det är två år mellan oss. Vi har alltid varit supertajta, men det är klart att den här sorgen blir en extra grej som man förenas kring.

Isac Calmroth har kunnat inspireras mycket av sin bror inför rollen.

– Man måste hitta sin ingång i rollen och Erik är tonåring och när vi var tonåringar så gick vår mamma bort väldigt hastigt. Och jag blev liksom inte så där arg kanske. Men min bror hade det där hatet. För jag tycker att det Erik Ponti egentligen har är ju en smärta, han kan ta mycket mer smärta än alla andra. Han är så, ”spöa mig hur mycket som helst, det spelar ingen roll”. Och det kunde jag känna i min bror, att han hade det där hatet. Men nu är han jättefin.

Isac Calmroth i Biancas talkshow.

Så fick Isac Calmroth superkroppen inför rollen

Serien innehåller en hel del avklädda scener och karaktären Erik Ponti ska vara väldigt atletisk och är en mycket bra simmare. Isac Calmroth erkänner att han fått träna extremt hårt inför rollen och för att få den ”superkroppen” som Erik Ponti har.

Annons

– Jag simmade varje dag i tre månader för att lära mig att crawla. Och en biprodukt är att man blir jäkligt vältränad, säger han i Nyhetsmorgon.

Även Bianca Ingrosso påpekar 25-åringens goda fysik när han gästar och de tittar på klipp ur serien.

– Så bra ryggtavla, säger Bianca i showen och frågar Isac om träningen.

– Ja men alltså jag tränade varje dag. Jag la upp all min ångest på rollen på att liksom, ”jag måste lära mig simma”. Det var mycket ångest och det blev mycket simning, säger han.

– Det syns alltså, herre min gud, svarar Bianca.

Har Isac Calmroth flickvän?

Vad säger då Jan Guillou om att hans delvis självbiografiska bok filmas igen? Faktum är att Isac Calmroth och Jan Guillou har sett serien ihop. 25-åringen var mycket nervös för vad Guillou skulle tycka.

– Det första han sa var, du simmar bra. Det var det bästa han kunde säga till mig, säger Isac i Bianca.

Och det är inte bara Jan Guillou som hyllar 25-åringen. I intervjuer har han lovordats och han har kallats för ”det nya stjärnskottet på skådespelarhimlen” av Bianca Ingrosso och ”en utav den yngre skådespelargenerationens stjärnor” av Jenny Strömstedt. Så vem vet, kanske är Isac Calmroth Sveriges nästa stjärna i Hollywood?

Men hur ser det egentligen ut på kärleksfronten för skådespelartalangen?

Han bekräftar att både han och hans bror Linton båda är singlar för tillfället.

En annan som också är singel är Bianca Ingrosso och när han gäster hennes talkshow blir det lite flörtigt när de ger komplimanger till varandra till publikens förtjusning och de applåderar högt.

Ondskan har premiär den 16 november i TV4 men finns redan ute på TV4 Play

FOTO: Claudio Bresciani/Eero Hannukainen/Karin Törnblom/Robert Eklund/TT

Annons