Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt om Storbritanniens Michael Rice i Eurovision 2019

17 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Michael Rice framför Storbritanniens bidrag - som Sveriges John Lundvik har skrivit.
Sveriges John Lundvik kommer tävla mot sin egen låt när han ställs mot Michael Rice som framför hans låt Bigger than us i Eurovision song contest 2019 för Storbritanniens räkning. Men vem är egentligen denna 21-åriga artist?
Annons
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsenBrand logo
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsen

Under lördagens Eurovision song contest i Tel Aviv är det John Lundvik, 36, med kören The Mamas som representerar Sverige med låten Too late for love.

John har själv varit med och skrivit låten tillsammans med Anderz Wrethov och Andreas  Johansson. Too late for love handlar helt enkelt om att det aldrig är för sent för kärlek och att allt kan lösas med kärlek.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Förutom att få tävla i den stora musiktävlingen blir det extra speciellt för John – eftersom han tävlar mot sig själv. 36-åringen har nämligen skrivit låten Bigger than us som är Storbritanniens bidrag i Eurovision song contest.

John skickade förs in Bigger than us till Melodifestivalen i Sverige, men låten som artisten skrivit tillsammans med med Laurell Barker, Anna-Klara Folin och Jonas Thander föll inte Christer Björkman, 61, i smaken.

Michael Rice är den brittiska artisten som framför John Lundviks andra låt i Eurovision song Contest.
Michael Rice är den brittiska artisten som framför John Lundviks andra låt i Eurovision song Contest.

Istället skickades den till ett annat land och blev det brittiska artisten Michael Rice, 21, som framför låten för Storbritanniens räkning. Men vem är då den unga artisten?

Annons

Jobbade på McDonalds

Michael bor i Hartlepool i nordöstra England tillsammans med sin mamma, styvpappa, syster och bror. Under tonåren jobbade han på McDonalds, men har alltid drömt om att bli artist.

Michael började att uppträda med sin sång tidigt när hans mormor tog med honom så han kunde stå och sjunga på gator och torg. Hans musikaliska karriär drog igång när engelsmannen när en video där han sjöng en låt med Years & Years blev viral.

Just nu arbetar Michael Rice på sin debut-EP med producenterna Pete Boxsta Martin and Dantae Johnson som har skrivit och producerat låtar för artister som Jessie J, Missy Elliott and James Arthur.

Vid sidan av musiken äger Michael dessutom sitt eget milkshake- och våffelföretag.

Vann You decide i januari

Artisten och entreprenören har också tidigare tävlat i musik. 2018 deltog han i BBC:s underhållningsprogram All together now och vann. Därefter tävlade han i Eurovision: You decide, vilket är Storbritanniens motsvarighet till Melodifestivalen och i januari 2019 var det klart – Michael skulle få representera Storbritannien i Eurovision song contest efter att ha vunnit röstningen.

Michael Rice vann You decide i Storbritannien vilket ledde honom till Eurovision song Contest.

– Jag kom bokstavligen precis ner från scenen och helt ärligt, jag kan inte förstå att jag vann. Jag trodde aldrig att jag skulle få chansen till den här upplevelsen i första taget, eller för den delen vinna det, sa Michael Rice till brittiska sajten Express precis efter han vunnit.

– Jag är väldigt tacksam för allt stöd jag fått från alla som röstat på mig och som har varit med mig längs vägen, sa Michael och avslutade med att peppa inför Tel Aviv:

– Nu gör vi det här! Vi drar till Tel Aviv och försöker att ta hem det här.

Nu är det alltså äntligen dags för Michael Rice att stå öga mot öga med sin låtskrivare John Lundvik.

FOTO: TT/SplashNews.com

Annons