Så blev SampeV2 känd – 5 saker du inte visste om Samuel Stronegger

Samuel StroneggerS

Samuel Stronegger har tagit Youtube med storm.
Men hur blev han känd egentligen?
Hänt berättar varför!
Tom Ljungqvist om bebislyckan med flickvännen Vera: “jättejobbigt”
0:24

Efter reklamen: Tom Ljungqvist om bebislyckan med flickvännen Vera: “jättejobbigt”

(0:24)

Slå på ljud

Samuel Gustav Melvin Stronegger är en svensk youtuber under namnet SampeV2. Han kommer från Ingarö utanför Stockholm och är född 2000.

Han har varit aktiv på plattformen sedan 2013 och har i skrivande stund 396 000 prenumeranter och är därav en av de största i Sverige. På hans kanal får man följa med på allt från lyxiga resor, test av hamburgare till tunga pass på gymmet.

Hur gammal är Samuel Stronegger och var bor han? Här är åldern

Vad är Samuel Stroneggers ålder?

Han föddes den 17 mars år 2000 och är idag 22 år gammal. Idag är han bosatt på Ingarö, i Stockholms skärgård.

Så blev Samuel känd

Youtube-kanalen började i en helt annan ände än den kommit att bli nu. Samuel började nämligen sin karriär genom att spela tv-spelet Minecraft och publicerade videos på Youtube. Han fortsatte med andra tv-spel och på den vägen är det.

Men nu har betydligt fler följare än de som är intresserade av tv-spel hittat till kanalen. Med sin bredd finns det något som faller alla i smaken.

SampeV2 har stor spridning och vunnit pris

Under flera år har han fått otroligt stor spridning på sina så kallade kaloriutmaningar. Det går ut på att äta extrema mängder kalorier under en viss tid.

2021 blev hans video 30,000 CALORIE CHALLENGE AT 20 YEARS OLD! den tredje mest tittade videon i Sverige på Youtube med sina nästan tre miljoner visningar. Inte illa!

2017 vann han Årets gamer på Guldtuben.

Samuel på Guldtuben 2017

FOTO: Johan Jeppsson/TT

Vad heter SampeV2 på Instagram?

Många av Samuels vänner är ofta förekommande på hans sociala kanaler men däremot syns han sällan på kändisvimmel och verkar föredra att hålla sig under radarn.

På Instagram har han dock en stor följarskara på över 200 000 där han flitigt uppdaterar om främst träning som är hans stora intresse. På Instagram heter han sampev2.

Nyligen visade han upp sitt senaste inköp som var av det dyrare slaget – nämligen en Audi RS7 i grå modell. På hans Youtube-kanal är det inte sällan han visar upp fina bilar så det verkar minst sagt vara ett intresse han har.

Fredag, sol och ny bil – RS7” skrev han under bilden när han poserar med sin nya bil.

Följarna i kommentarsfältet jublar och gratulerar till nytillskottet. Sanningen är den att det inte hör till ovanligheterna. Intresset och engagemanget är alltid högt när han publicerar något på sina plattformar och han är minst sagt uppskattad av följarna.

Nu ser vi honom i årets säsong av Fångarna på fortet.

FOTO: Instagram/Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN