Allt om Så mycket bättre 2019 – artisterna som är med

Allt om Så mycket bättre 2019 - alla artister

Så mycket bättre firar 10 år och det uppmärksammar TV4 med en jubileumssäsong!
Petter, Miss Li och Magnus Uggla är med i samtliga program – samtidigt som de gästas av artister som Carola, Orup, Danny Saucedo och många fler.
Här är allt om programmet 2019 och artisterna som är med.
Slå på ljud

Så mycket bättre firar 10 år när det har säsongspremiär den 19/10 2019. TV4 har valt att göra en jubileumssäsong detta år där några av de tidigare tittarfavoriterna återkommer till den gotländska ladan.

Hela 14 artister var med under inspelningen i somras; där Petter, Magnus Uggla och Miss Li är artisterna som är med i varje program. I övrigt kommer det variera i antal dagar som de andra artisterna är på plats.

– Även om vi knyter ihop 10 framgångsrika år med ett jubileum så handlar det här inte om någon ”greatest hits” säsong utan helt nya tolkningar, vilket jag ser väldigt mycket fram emot! säger Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre till TV4.

Inspelningen skedde på Gotland och Grå gåsen, och TV4 har redan flaggat för att hemliga artister och gäster kommer att dyka upp i Så mycket bättre 2019.

Egentligen skulle även Sven-Bertil Taube, 85, ha varit med under inspelningen, men han tvingades ställa in i sista stund på grund av att han drabbats av en tuff förkylning.

Årets artister i Så mycket bättre 2019; Petter, Magnus Uggla, Miss Li, med fler.

Magnus Uggla, Petter, Miss Li, Jill Johnson, Petra Marklund och Thomas “Orup” Eriksson samlade på trappan till Grå gåsen i Burgsvik på Gotland inför inspelningen av årets upplaga av TV4:s “Så mycket bättre”. Jason “Timbuktu” Diakité saknas på bilden.

Här är alla deltagare i TV4:s Så mycket bättre 2019

Petter

Rapparen Petter Alexis Askergren, 45, deltog i den allra första säsongen av Så mycket bättre 2010. Då tolkade han bland annat Lill-Babs En tuff brud i lyxförpackning och gjorde en hyllad version av Lasse Berghagens Stockholm i mitt hjärta.

Petter kommer att vara med i samtliga program i höstens Så mycket bättre.

–  Jag har gjort några riktiga utmaningar i år och jag ser mest fram emot den första tolkningen för då är man liksom förbi det värsta. Men jag tror att sista dagen kommer bli någon alldeles extra, sa han i samband med inspelningarna på Gotland i somras till Aftonbladet.

Petter är gift med hustrun Michaela och är pappa till barnen Lexus, Alfons, Ronin, Vita och Belle.

Miss Li

Borlängartisten Linda ”Miss Li” Carlsson, 37,  gjorde supersuccé när hon deltog i Så mycket bättres tredje säsong 2012. Med tolkningar som Här kommer natten (av Pugh Rogerfeldt) och Olle Ljungströms Nåt för dom som väntar fick svenska folket verkligen ögonen på henne.

2019 kommer Miss Li tillsammans med Peter och Magnus Uggla att vara med i samtliga program av jubileumssäsongen.

– Det finns några låtar som jag gör i år som jag ser fram emot väldigt mycket. Kanske mer än mina egna låtar, berättade hon under sommaren för Aftonbladet.

Miss Li är gift med Sonny Boy Gustafsson.

Magnus Uggla

Den folkkära artisten Magnus Uggla, 65, hyllades när han 2012 var med i  Så mycket bättre och dels talade ut om sin livshistoria – men även gjorde underbara tolkningar som lever än idag. Bland annat gjorde Magnus Uggla Olle Ljungströms Jag och min far som inte lämnade ett öga torrt. Den utsågs 2016 till den mest populära låten på Svensktoppen – någonsin!

– Det kommer jag inte leva upp till och det har jag inte funderat över. Det här är en ny omgång. Jag skiter i hur det var förut. Annars skulle jag inte kunna åka hit om jag skulle ha det som ett ok på mina axlar, säger Magnus Uggla till Nöjesbladet.

Petter, Magnus Uggla och Miss Li i alla Så mycket bättre 2019

Petter, Magnus Uggla och Miss Li är artisterna som är med i samtliga program av Så mycket bättre 2019.

Carola

Många tittare jublar nog över att Carola Häggkvist, 53, är tillbaka i Så mycket bättre. Hon medverkade i den femte säsongen år 2014 och några av hennes mest hyllade tolkningar då var Ola Salos Tell me this night is over och Orups Sjung Halleluja (och prisa Gud).

När Carola var med första gången i Så mycket bättre skadade hon sitt ben i en olycka när artisterna hade en vänskapsmatch.

Carola bor i Stockholm och är tillsammans med musikern Jimmy Källqvist, de två är dock särbos. Hon har dottern Zoe som bland annat varit med och uppträtt i Carolas julshower, samt sonen Amadeus Häggkvist som är en framgångsrik fotbollsspelare.

Niklas Strömstedt

Den svenska artisten Niklas Strömstedt, 61, har underhållit publiken sedan början av 80-talet. Han gjorde dessutom en bejublad insats i Så mycket bättres sjättesäsong 2015, bland annat med en tolkning av Jenny Berggrens Lyckolandet (Happy nation), och Miriam Bryant-tolkningen Drake.

Niklas är gift med TV4-programledaren Jenny Strömstedt sedan 2011 och sedan tidigare har han två söner med exfrun Efva Attling och en dotter med Agneta Sjödin.

Little Jinder

31-åriga Little Jinder, vars riktiga namn är Josefin Jinder, är en popartist som debuterade med ep:n Polyhedron E.P 2008. Men för svenska folket slog hon igenom på bred frony när hon var med i den sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016 och bland annat tolkade Tommy Nilssons Du vill ha sex med mig.

Hon är dotter till artisten Åsa Jinder och Einar Jinder.

Orup

Thomas ”Orup” Eriksson, 60, behöver kanske ingen närmare presentation med en lång och gedigen karriär som startade redan under 70-talet.

Orup var med i den femte säsongen av Så mycket bättre 2014 och gjorde hyllade tolkningar av till exempel Carolas Främling och Amanda Jenssens Magiker.

Kuriosa är att han fick smeknamnet Orup redan som barn, varför minns han inte själv men på något sätt härstammar det från journalisten Lars Orup.

Orup har varit gift med Sofia Wistam (tidigare Eklöf) mellan 1989-1996, tillsammans har de sonen Kid, 28, som gör succé med Tjuvjakt.

Sedan 2000 är Thomas Eriksson gift med Pernilla och de har fem barn tillsammans.

Petra Marklund

Petra ”September” Marklund, 35, var med i den allra första säsongen av Så mycket bättre och fick en megaskjuts i karriären när hon tolkade Petters Mikrofonkåt som toppade de svenska topplistorna i flera veckor. Även Lill babs-tolkningen Jag är en tuff brud i lyxförpackning tog tv-tittarna med storm.

Sedan dess har Petra varit programledare för Allsång på Skansen 2014-2015 innan hon lämnade över jobbet till Sanna Nielsen.

Petra Marklund har två barn tillsammans med fästmannen Niklas Bergwall.

Jason ”Timbuktu” Diakité

Jason ”Timbuktu” Diakité, 44, medverkade i den andra säsongen av Så mycket bättre och tolkade bland annat Mikael Wiehes Flickan och kråkan.

Timbuktu kommer från Lund och var mellan 2014-2016 gift med Ronja Ljunghager. 2018 blev han pappa för första gången när han fick barn med sin sambo Amelie Coyet.

Titiyo

Titiyo Jah, 52, är en av de mest meriterade i Så mycket bättre med sina fyra Grammisar. Hon medverkade i den fjärde säsongen 2013 där hon hyllades för sin version av Ken Rings Själen av en vän.

I december 2017 blev hon och pojkvännen Viktor Flumé föräldrar till en liten flicka. Sedan ett tidigare förhållande har Titiyo en dotter.

Danny Saucedo

Danny Saucedo, 33, var med i den sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016 och fick stående ovationer när han tolkade Little Jinders Super 8 som spelats 20 miljoner gånger på Spotify.

Han slog igenom när han tävlade i Idol 2006, där han slutade på en sjätteplats. Efter programmet har han dels gjort succé som soloartist, men gruppen E.M.D tillsammans med tidigare Idol-deltagarna Erik Segerstedt och Mattias Andréasson som 2010 tog en paus.

Danny Saucedo har tidigare varit förlovad med Molly Sandén, men i början av 2019 bekräftade paret att de brutit förlovningen och gjort slut.

Jill Johnson

Countrydrottningen Jill Johnson, 46, medverkade i den sjunde säsongen av Så mycket bättre 2016. Den mest populära tolkningen hon gjorde blev Tommy Nilssons Open your heart (Öppna din dörr).

I samma veva skilde hon sig från maken Håkan Werner som hon har döttrarna Havanna och Bonnie Lee med.

Ifjol bekräftade Jill Johnson att hon funnit en ny kärlek i pojkvännen Mattias Elg.

Ebbot Lundberg

Torbjörn ”Ebbot” Lundberg, 53, har mest framgång i gruppen The Soundtrack of our live – men när han var med i fjärde säsongen av Så mycket bättre 2013 hyllades han även som soloartist. Ebbot tolkade bland annat Ulf Dagebys Barn av vår tid och Agnes Carlssons Release me.

Ebbot Lundberg är gift med hustrun Susanna.

Artisterna tar selfie under Så mycket bättre 2019

Även artisterna tog egna bilder under inspelningen av Så mycket bättre som firar 10-årsjubileum.

Varje avsnitt av Så mycket bättre 2019 – de artisterna är med:

PROGRAM 1: Sänds 19/10

Jill Johnsson

Petra Marklund

Petter

MagnusUggla

Orup

Miss Li

Timbuktu

PROGRAM 2: Sänds 26/10

Petra Marklund

Orup

Miss Li

Timbuktu

Jill Johnsson

Petter

Magnus Uggla

PROGRAM 3: Sänds 2/11

Uggla

Miss Li

Petter

Petra

Titiyo

Orup

Timbuktu

PROGRAM 4: Sänds 9/11

Timbuktu

Orup

Petter

Titiyo

Miss Li

Danny

Magnus Uggla

PROGRAM 5: Sänds 16/11

Danny

Petter

Niklas

Uggla

Titiyo

Carola

Miss Li

PROGRAM 6: Sänds 23/11

Carola

Ebbot

Uggla

Niklas

Danny

Miss Li

Petter

PROGRAM 7: Sänds 30/11

Petter

Carola

Miss Li

Ebbot

Little Jinder

Magnus Uggla

PROGRAM 8: Sänds 7/12

Little Jinder

Uggla

Miss Li

Ebbot

Petter

Carola

FOTO: TV4, Olle Sporrong/TT, Karl Melander/TT

SENASTE NYTT!