TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt om Omar Rudberg – känd från FO&O och Young royals på Netflix

20 okt, 2022 
Artisten och skådespelaren Omar Rudberg.
Den unga talangen Omar Rudberg, mer känd som Omar i artistsammanhang, har bland annat visat sina talanger i Melodifestivalen och Talang, men har också varit medlem i pojkbandet FO&O mellan 2013 och 2017.
Här är all info du vill veta om Omar Rudberg, om längd, föräldrar, flickvän, hans medverkande i tv-serien Young royals och hans liv i allmänhet!
Annons
Omar Rudbergs ärliga ord om inspelningen av Young Royals säsong 2: ”Väldigt skönt”Brand logo
Omar Rudbergs ärliga ord om inspelningen av Young Royals säsong 2: ”Väldigt skönt”

Omar Rudberg, 23, kom till Sverige som väldigt ung och växte sedan upp i Kungsbacka där han fortfarande är skriven. Han hade en stökig skoltid och hoppade av skolan för att satsa på en karriär inom showbiz. Han upplevde en stor framgång med FO&O och reste världen runt men när bandet upplöstes satsade han på en solokarriär samt att testa på livet som skådespelare. Nu är han åter aktuell i dramaserien Young royals andra säsong!

Fotbollsintresset

När Omar var liten tyckte han om att spela fotboll innan sång- och skådespelarintresset tog över. När han hinner spelar han fortfarande fotboll men det blir inte lika ofta längre.

Pojkbandet FO&O

Omar är också känd för att ha varit medlem i det svenska pojkbandet FO&O som bland annat utmärkt sig för att vara förband till världsartisten Justin Bieber i Globen 2013. De andra bandmedlemmarna heter Felix Sandman och Oscar Enestad.

Annons

Omars låtar och hans medverkande i Mello

Det är flera låtar som lätt förknippas med Omar Rudberg. Que Pasa, Mi Casa Su Casa och Moving Like That är bara tre att nämna. Han har varit med i Melodifestivalen flera gånger, första gången med gruppen FO&O 2017 och solo under 2019 med låten Om om och om igen. Under 2022 uppträdde han med låten Moving Like That men blev utslagen i första deltävlingen.

Rollen som Simon i Young royals

TV-serien Young royals kommer ut med sin andra säsong hösten 2022. Serien vann Kristallen 2022. Självklart är Omar Rudberg fortfarande med som karaktären Simon, seriens viktigaste roll. Simon är som ni kanske redan vet killen från Bjärstad som vuxit upp med familjeproblem och försöker tacklas med dem. Simon inleder en kärlekshistoria med Wilhelm som i verkligheten är prins.

Edvin Ryding och Omar Rudberg på Kristallen 2022.

Omar Rudbergs ålder

Han är född i Caracaz, Venezuela den 12 november 1998 och är alltså snart 24 år gammal. Dock började hans karriär redan för längesedan, nämligen runt 2010 när han deltog i Talang.

Annons

Omar Rudberg föräldrar

Omar Rudberg har venezuelanskt ursprung, hans pappa heter Wilnur Carolina och namnet Wilnur Rudberg är taget av hans styvfar Thomas Rudberg. Wilnur kom till Sverige när han bara var sex år gammal. Den sydamerikanska ursprunget gör att Omar både talar och sjunger på spanska.

Hur lång är Omar Rudberg?

Omar Rudbergs längd är ca 1,72 m.

Har Omar Rudberg flickvän?

Det har spekulerats mycket om Omar Rudbergs partner och huruvida Omar Rudberg är gay eller inte, eftersom hans rollkaraktär Simon i Young royals är homosexuell. Omar har dock varit tillsammans med bloggerskan Nellie Berntsson under en tid, men han själv berättar att han kan hänga med både killar och tjejer.

Följ Omar Rudberg på Instagram

Vill du bli en av Omars många följare på Instagram? Då ska du spana in @officialomar och ta del av hans senaste händelser.

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

Annons