Allt om familjen Wahlgrens okända bror Peter Wahlgren

Peter Wahlgren sjunger tillsammans med Linus Wahlgren, Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso

Wahlgren/Ingrosso-familjen är en av Sveriges mest omtalade familjer.
Men en person som valt att stå utanför kändisskapet är brodern Peter Wahlgren.
Här är allt du vill veta om den okända brodern.

Familjen Wahlgren är en av Sveriges mest omtalade och omtyckta kändisfamiljer. De har levt hela sina liv i offentligheten och roar svenska folket, och världen, på många sätt med olika egenskaper.

I och med realityserien Wahlgrens värld på Kanal 5 så får tittarna en inblick i Wahlgren/Ingrosso-klanens liv. De som syns tills mest i serien är mamma Christina Schollin, sångerskan och skådespelerskan Pernilla Wahlgren, samt influencern Bianca Ingrosso.

Fler ansikten som syns till lite då och då är Pernillas söner Benjamin Ingrosso, Oliver Ingrosso och Theo Wahlgren. Men också Pernillas bröder Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren. Det många inte riktigt har koll på är att Pernilla har en tredje broder, Peter Wahlgren, som dock valt att leva utanför familjens kändisskap och all uppmärksamhet.

Vem är egentligen Peter Wahlgren? Vad jobbar han med och var bor han? Hänt svarar.

Var bor Peter Wahlgren?

Peter är född 11 juli år 1963 och är idag 56 år gammal. Han lever tillsammans med hustrun Michaela Wahlgren, som han gifte sig med år 2016. Vid 51 års ålder fick Peter sitt första barn Hugo.

För snart sju år sedan flyttade Peter från Stockholm till Stora Skevdi i Dalarna. Drömmarna om ett hus vid vattnet slog in, då Peter var less på det mesta som Stockholmslivet gav honom.

– Det var skönt att säga upp sig. Jag var ganska less, men kravet var ett hus vid vatten, har Peter Wahlgren tidigare berättat om flytten för Östersunds-posten.

Vad jobbar Peter Wahlgren med?

Ja, Peter är faktiskt den enda i familjen Wahlgren som inte sökt sig till nöjesvärlden för att underhålla. I nästan 30 år har Peter arbetat som valutahandlare, men för några år sedan bestämde han sig för att sadla om helt.

Nu arbetar Peter Wahlgren som brandman på deltid.

– Han har blivit brandman. I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet, har mamma Christina Schollin tidigare berättat i SVT:s tv-program Skavlan. Hon fortsatte:

– Han flyttade upp till Dalarna, köpte en stor herrgård och fick sitt första barn vid 51 års ålder.

FOTO: Charles Hammarsten/TT

Senaste nytt