Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt om det episka finalavsnittet av The Handmaid's Tale

Allt om det episka finalavsnittet av The Handmaid's Tale

Fans över hela världen sitter som på nålar. Den 11 juli sänds den efterlängtade finalen på säsong 2 av tv-serien The Handmaid's Tale.

Tv-serien The Handmaid’s Tale görs av Hulu och började sändas 2017 på HBO Nordic. Den är baserad på Margaret Atwoods bok Tjänarinnans berättelse och handlar om ett alternativt USA i en nära framtid där ett puritanskt diktatoriskt styre införts. Berättelsen kretsar kring de kvinnor, tjänarinnorna, som hålls som avelsdjur hos rika, sterila familjer och våldtas varje månad av familjefäderna då de har ägglossning.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Serien har gjort dundersuccé över hela världen. Den håller nästan på ett bli lika populär som Game of Thrones. Och det som hänt i de senaste avsnitten gör att förväntningarna är högt ställda inför det 13:e och sista avsnittet av säsong 2 som sänds nu onsdagen den 11 juli.

Det är svårt att se hur säsongsfinalen skulle kunna bli annat än rent episk. Frågorna de flesta ställer sig är så klart ifall June (Elisatbeh Moss) äntligen ska lyckas fly från Gilead och ta sig till Kanada. Kommer hon att få hjälp till detta av Nick (Max Minghella) eller rent av Serena (Yvonne Strahovski) som tidigare varit så ondskefull?

Då kommer säsong 3

En sak är i varje fall säker, och det är att alla fans av tv-serien kan pusta ut och känna sig lugna. I maj bekräftade Hulu att de kommer att göra en säsong 3 av The Handmaid’s Tale. Exakt när den börjar sändas är ännu inte sagt, men med största sannolikhet får vi vänta till i april 2019 då det var i mitten av april 2017 och 2018 säsong 1 respektive säsong 2 hade premiär.

Hur serien utvecklas vidare i säsong 3 är omöjligt att säga eftersom alla manus nu är helt nyskrivna. Vem vet. Kanske kommer demonstrationerna i Kanada till och med leda till att den auktoritära teologiska regimen i Gilead störtas med hjälp av dem som inte är ”true believers”? Kommer i så fall den grymma diktaturens ledare till sist ställas inför rätta och avelskvinnorna återförenas med sina familjer? Det är bara att vänta och se.

Här är i alla fall en extra lång trailer inför säsongsavslutningen på onsdag. Se själv och fundera på vad du tror kommer att hända finalen av The Handmaid’s Tale säsong 2:

Se bilder från serien här:

I ”The Handmaid´s Tale” används fertila kvinnor för att avla barn åt rika familjer.

En scen där Aunt Lydia visar tjänarinnorna hur männens fruar kommer att hålla i dem medan deras makar försöker befrukta dem.

Elisabeth Moss har hyllats av både kritiker och publik för hur hon gestaltar huvudrollen June/Offred.

Elisabeth Moss på premiären av säsong 2 i Los Angeles den 19 april 2018.

Joseph Fiennes spelar patriarken och familjefadern Fred Waterford som tvingar sig på June/Offred och gör henne gravid.

Yvonne Strahovski spelar hans fru, den ondskefulla Serena Waterford.

Max Minghella spelar tjänaren Nick som har starka känslor för June.

Elisabeth Moss och Joseph Fiennes i avsnittet ”Faithful” från säsong 1 av The Handmaid´s Tale

Jude i en het avklädd scen med Nick.

Madeline Brewer spelar Janine i The Handmaid´s Tale.

O-T Fagbenle är Luke i den populära tv-serien.

Rollen som Moira görs av Samira Wiley.

Sydney Sweeney är Eden Spencer i The Handmaid´s Tale

LÄS OCKSÅ: Trött på fotboll? Här är sommarens nyheter på Netflix och HBO

LÄS OCKSÅ: Nu kan du vara med i Game of Thrones sista säsong

FOTO: HBO, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN