Allt om brudklänningen – Sofia Hellqvist väljer svenskt på sin stora dag

När Sofia Hellqvist idag säger ja till Carl Philip gör hon det i en klänning signerad Ida Sjöstedt, en av vår blivande prinsessas favoriterdesigner.

Rätt brudklänning är nästan lika viktigt som självaste bröllopet för många och en dag innan Sofia Hellqvists, 30, stora dag avslöjades det att hon gifter sig i en stass signerad den svenska designern Ida Sjöstedt, 39.

– Kan även passa på att avslöja att det är kollegan Ida Sjöstedt som gjort fröken Hellqvists klänning, skrev Camilla Thulin på sin blogg.

Foto: All Over Press

Sofia och Carl Philip kvällen före bröllopet, i skrivande stund har inte bröllopsklänningen ännu visats upp. Foto: All Over Press

Just Ida Sjöstedt är många blivande brudars val när det kommer till klänning och prislappen för en skräddarsydd stass brukar ligga på runt 20 000 kronor och uppåt. För en prinsessklänning gissar vi att det kan handla om ännu mer.

Den Stockholmsbaserade modeskaparen har klätt vår blivande prinsessa förut. Under Nobelfesten 2014 bar Sofia en mörkcerise långklänning med tyll och paljettdetaljer.

Foto: IBL

Foto: IBL

Även prinsessan Madeleine, 33, är ett fan av Sjöstedt och på Childhoodgalan i höstas sportade hon en svart kreation av designern.

På sitt bröllop den 8 juni 2013 valde hon dock italienskt och sa ja till sin Chris O’Neill, 40, i en vit spetsdröm av Valentino Garavani, 83.

Foto: IBL

Foto: IBL

När kronprinsessan Victoria, 37, fick sin Daniel Westling, 41, den 19 juni 2010 skred hon till altaret i en lång sidendress gjord av Pär Engsheden, 48.

Foto: IBL

Foto: IBL

Andra läser även:

Carl Philips och Sofias glädjebesked inför bröllopet

13 anledningar till att vi också vill gifta oss med Carl Philip

Carl Philips skäggdilemma inför bröllopet – att raka eller inte raka