LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så blir Sommarlov 2023 – nya programledaren Adrian Alebo Andersson

02 maj, 2023 
Sommarlov
Sommaren 2023 är SVT:s populära satsning Sommarlov tillbaka.
Den här gången är det ny scenografi, ny inriktning och även en ny programledare!
Det är nämligen Adrian Alebo Andersson som gör debut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sommarlov- Adrians avslöjande om SommarskugganBrand logo
Sommarlov- Adrians avslöjande om Sommarskuggan

Sommaren börjar närma sig, och i samma veva kan vi börja ladda upp inför det populära SVT-programmet Sommarlov 2023.

Den nya säsongen kommer att ha en satsning på historia, och programledarna kommer att vara med om äventyr som utspelar sig under tre epoker: medeltiden, upplysningstiden och 1980-talet.

Sommarlov 2023 kommer att bjuda på helt nya berättelser, kostymer, och scenografier. Dessutom debuterar en ny programledare.

När har Sommarlov 2023 premiär?

Sommarlov kommer att sändas från den 12 juni 2023 till 18 augusti 2023.

Var kommer Sommarlov 2023 att spelas in?

Som vanligt kommer programmet att spelas in i Beijers park i Malmö. De som vill åka dit och titta på under inspelningarna kan göra det under vardagarna från måndag till fredag från klockan nio till elva, med ett uppehåll på midsommarafton.

Artister kommer att gästa inspelningarna på tisdagar.

Vem är programledare för Sommarlov 2023?

Programledarna som är kvar sedan tidigare säsonger är Alex Hermansson, 31, Malin Olsson, 41 och Ida On, 27. Angelika Prick, 34, är med och spelar skuggjägare i inslagen om Sommarskuggan som vanligt.

Annons

– Det är så otroligt mycket nytt som kommer hända den här sommaren, tittarna inser nog inte hur mycket nytt det kommer bli och hur annorlunda det kommer vara för dem. Det kommer bli superspännande!, säger Malin till Mama.

Ny programledare för i år Adrian Alebo Andersson.

Adrian Alebo Andersson är ny programledare för Sommarlov

Adrian kommer att göra gänget sällskap då han för allra första gången är med i Sommarlov.

På Instagram delar han med sig av de glädjande nyheterna.

”Jag har fått världens finaste jobb! Som programledare i Sommarlov! Det där är ett knippe ord jag aldrig trodde jag skulle få skriva, men nu gjorde jag det precis.”, skriver Adrian och fortsätter:

”Absolut ingenting kunde ha känts bättre. Till alla tittare (som jag hört så himla mycket gott om) vill jag bara säga HEJ! Kan knappt vänta tills vi får lära känna varann lite bättre och börja skapa sommarminnen ihop. Nu åker vi”

– Jag visste att det här var ett drömjobb från första början. Det är en kombination av allt jag har gjort i mitt liv innan, så jag visste att det här vill jag verkligen ha, berättar Adrian för Hänt i en intervju.

Annons

Vem är Adrian Alebo Andersson?

Den nya programledaren Adrian är 22 år gammal och är därmed yngst i Sommarlovs-gänget. Han är 183 centimeter lång och är stjärntecknet skorpion.

Adrian är född i Malmö och tillbringade sina första fyra år där. Men största delen av uppväxt har varit i Varberg. Nu har han flyttat ner till Malmö igen och enligt sig själv blivit ”nygammal malmöit”

– Därav dialekten. Jag döljer min malmödialekt väldigt bra eftersom jag har vuxit upp i Varberg, förklarar han.

Vad har Adrian Alebo Andersson gjort tidigare?


– Det man kan säga är väl att jag har berättat historier innan. Jag har stått på scen som musiker och berättat historier genom musik och text, jag har också varit skribent i en tidning i Halland där jag jobbade som kåsör. Och sedan har jag jobbat som guide på Varbergs fästning, där jag har sprungit runt i yllekläder i 30 graders värme och försökt förmedla historien till alla åldrar. Men mina favoritvisningar har alltid varit skolvisnignarna, berättar Adrian.

Annons

Därför hoppade Adrian Alebo Andersson av skolan

Förutom att berätta historier på olika sätt har Adrian också påbörjat en universitetsutbildning i Malmö.

– Jag läste Human Rights – mänskliga rättigheter – en internationell utbildning där folk från hela världen samlades. Jag brinner fortfarande för de här frågorna, och kommer inte att släppa det engagemanget, berättar han.

När det stod klart att Adrian skulle axla rollen som programledare valde han dock att lägga studierna åt sidan.

– Jag hann bara plugga i fyra månader innan det här tog över. Efter att jag hade varit på min sista provfilmning för det här jobbet började jag sakta men säkert röra mig ifrån studierna, för jag insåg att det kommer inte gå att kombinera.


Kommer du att fortsätta med studierna efter det här?

Vi får se, men någon gång i livet kommer jag att ha en examen i handen. Så kan vi säga!

Adrian Alebo Andersson om kärlekslivet

Adrian är singel och berättar att det till stor del beror på att jobbet tar upp mycket tid.

– Hade jag börjat dejta någon nu hade jag inte kunnat jobba samtidigt, haha. Det är väldigt mycket av ens vakna tid som går åt till manusläsning. Det är som att vara artist och spela konserter varje kväll, men att man hela tiden får nya låtar att köra tills nästa dag. Det finns så mycket annat att tänka på, så jag har lagt det lite på is nu. Iallafall över sommaren.

Annons

Hur länge har du varit singel?

– Länge får jag väl ändå säga. Räcker det att säga för länge?

Adrian Alebo Andersson om stödet från familjen

Adrians familj består av mamma, pappa och en lillasyster som är 20 år.

– Vi är alla väldigt tajta, säger han.

Adrian berättar om hur familjen reagerade när de fick reda på hans nya jobb:

– De blev så himla, himla glada och de har verkligen stöttat under hela processen. Helt ärligt så vet jag inte om jag hade suttit här utan dem. De går att bolla med på ett otroligt härligt sätt.

Därför känner du igen Adrian Alebo Andersson

Om du tycker att Adrians ansikte verkar bekant kan det vara för att att han var med i SVT:s Luciamorgon 2016 där han sjöng solo av Tommy Körbergs Sprid ditt ljus.

– Det är faktiskt några som har hört av sig och frågat var det ligger ute och vill se och jämföra. Jag fattar inte att folk kommer ihåg det, men det är ju jättemysigt att de gör det, säger Adrian.

FOTO: Mattias Ankrah/SVT

Annons